Tombor András tévés hirdetésszervező cége több pénzt keresett tavaly, mint a TV2

gazdaság
2017 június 16., 10:00

Igen izmos bevételről és nyereségről számolt be a tavaly év végén Tombor András Orbán- és Habony-közeli üzletember tulajdonába került Atmedia Kft. Ezt tegnap tudhattuk meg, amikor a cég – ami többek között a közmédia, a TV2 és a Sport1-2 hirdetési idejét értékesíti – végre közzétette várva várt éves beszámolóját.

Az Atmedia bevételei:

  • 2015: 9,2 milliárd
  • 2016: 27,8 milliárd

Összevetésként, a TV2 tavaly összesen 23 milliárd forint árbevételt ért el. (És emellé hétmilliárd veszteséget.) Ezzel az Atmedia nyerte a Fidesz-közeli média- és kommunikációs cégek árbevétel-versenyét tavaly.

A cég 1,1 milliárd forint nyereséget ért el az évben, osztalékról nem rendelkeztek nyilvánosan, legalábbis a leadott közgyűlési határozatba nem került erről semmi. Érthető, ha esetleg nem fizettek a tulajdonosoknak a vaskos nyereség után, mivel mindennek ellenére nincs olyan jó bőrben az Atmedia, az eredménytartalékában mínusz 791 millió forintot mutattak ki tavaly év végén. Igaz, vevőik felé 9,6 milliárd forint követelést mutattak ki.

A céget egyébként a Raiffeisen Bank hitelezi mintegy hatmilliárd forinttal, ez tavaly decemberben került a hitelbiztosítási nyilvántartásba, tehát éppen a Tombor András tulajdonában álló Visus Invest Kft. többségi, illetve a Rákosi Tamáshoz kötődő ciprusi Mangusta Invest SA kisebbségi tulajdonszerzésekor.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.