Tombor András tévés hirdetésszervező cége több pénzt keresett tavaly, mint a TV2

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Igen izmos bevételről és nyereségről számolt be a tavaly év végén Tombor András Orbán- és Habony-közeli üzletember tulajdonába került Atmedia Kft. Ezt tegnap tudhattuk meg, amikor a cég – ami többek között a közmédia, a TV2 és a Sport1-2 hirdetési idejét értékesíti – végre közzétette várva várt éves beszámolóját.

Az Atmedia bevételei:

  • 2015: 9,2 milliárd
  • 2016: 27,8 milliárd

Összevetésként, a TV2 tavaly összesen 23 milliárd forint árbevételt ért el. (És emellé hétmilliárd veszteséget.) Ezzel az Atmedia nyerte a Fidesz-közeli média- és kommunikációs cégek árbevétel-versenyét tavaly.

A cég 1,1 milliárd forint nyereséget ért el az évben, osztalékról nem rendelkeztek nyilvánosan, legalábbis a leadott közgyűlési határozatba nem került erről semmi. Érthető, ha esetleg nem fizettek a tulajdonosoknak a vaskos nyereség után, mivel mindennek ellenére nincs olyan jó bőrben az Atmedia, az eredménytartalékában mínusz 791 millió forintot mutattak ki tavaly év végén. Igaz, vevőik felé 9,6 milliárd forint követelést mutattak ki.

A céget egyébként a Raiffeisen Bank hitelezi mintegy hatmilliárd forinttal, ez tavaly decemberben került a hitelbiztosítási nyilvántartásba, tehát éppen a Tombor András tulajdonában álló Visus Invest Kft. többségi, illetve a Rákosi Tamáshoz kötődő ciprusi Mangusta Invest SA kisebbségi tulajdonszerzésekor.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.