Tombor András tévés hirdetésszervező cége több pénzt keresett tavaly, mint a TV2

2017 június 16., péntek 10:00
37

Igen izmos bevételről és nyereségről számolt be a tavaly év végén Tombor András Orbán- és Habony-közeli üzletember tulajdonába került Atmedia Kft. Ezt tegnap tudhattuk meg, amikor a cég – ami többek között a közmédia, a TV2 és a Sport1-2 hirdetési idejét értékesíti – végre közzétette várva várt éves beszámolóját.

Az Atmedia bevételei:

  • 2015: 9,2 milliárd
  • 2016: 27,8 milliárd

Összevetésként, a TV2 tavaly összesen 23 milliárd forint árbevételt ért el. (És emellé hétmilliárd veszteséget.) Ezzel az Atmedia nyerte a Fidesz-közeli média- és kommunikációs cégek árbevétel-versenyét tavaly.

A cég 1,1 milliárd forint nyereséget ért el az évben, osztalékról nem rendelkeztek nyilvánosan, legalábbis a leadott közgyűlési határozatba nem került erről semmi. Érthető, ha esetleg nem fizettek a tulajdonosoknak a vaskos nyereség után, mivel mindennek ellenére nincs olyan jó bőrben az Atmedia, az eredménytartalékában mínusz 791 millió forintot mutattak ki tavaly év végén. Igaz, vevőik felé 9,6 milliárd forint követelést mutattak ki.

A céget egyébként a Raiffeisen Bank hitelezi mintegy hatmilliárd forinttal, ez tavaly decemberben került a hitelbiztosítási nyilvántartásba, tehát éppen a Tombor András tulajdonában álló Visus Invest Kft. többségi, illetve a Rákosi Tamáshoz kötődő ciprusi Mangusta Invest SA kisebbségi tulajdonszerzésekor.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt