Az Újpest tulajdonosa üzente meg a klub ikonjának, hogy igazoljon Felcsútra

A frissen NB1-be feljutó Felcsút nagyon súlyos bevásárlási rohamot indított, kicsit olyan, mintha a pénz nem is számítana náluk (:D). Többek között leigazolták az Újpest egykori csapatkapitányát, Balogh Balázst. 

Az igazolás sokakat meglepett, Balogh hét éve volt az Újpest játékosa, nem volt teljesen világos, miért dönt úgy, hogy az egyik legnépszerűbb magyar klub alapembereként inkább Felcsúton próbál szerencsét. Most a Nemzeti Sportnak mesélt erről. (A lap főszerkesztője amúgy a felcsúti focihoz ezer szállal kötődő Szöllősi György.)

A ferencvárosi Varga Roland (elöl) és az újpesti Balogh Balázs a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében vívott Újpest–Ferencváros mérkőzésen a ferencvárosi Groupama Arénában (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)Fotó: Koszticsák Szilárd

Balogh most arról beszélt a lapnak, hogy nehéz, de gyors döntést hozott, és annyi történt, hogy a futballt választotta. Egyrészt elmondta most, hogy mindent nagyon köszön az Újpestnek, de hiába a 186 bajnoki meccs lila színekben, úgy érezte, mennie kell. Egész pontosan az edző és a tulajdonos közölte ezt vele: 

„Nos, a felkészülés elején Nebojsa Vignjevics azt mondta, hogy elérkezett a váltás ideje, nem akar magyarázkodni, miért ülök majd a kispadon, jobban teszem, ha elmegyek. Nem értettem, hiszen formálódik a keret, úgy éreztem, szükség lehet rám, elsőre azt gondoltam, megharcolok a helyemért. Elérhettem volna a kétszáz bajnoki meccset lilában, ez nagyon motivált, ezt azért nem mindenki mondhatja el magáról. Aztán hívott a tulajdonos, Roderick Duchatelet úr, és ugyanazt mondta, mint az edző: itt a váltás ideje. Hozzátette, kapott értem ajánlatokat, de örülne, ha a felcsútit fogadnám el – egy év van még a szerződésemből, most tudnak belőlem úgymond pénzt kivenni. Ez üzlet, és ezt tiszteletben kell tartanom nekem is.”

Ennek ellenére azt állítja, nem küldték el, ha akart volna, maradhat, egy évre még érvényes szerződése szólt. Ugyanakkor ha jövőre ingyen távozik, azzal a klub veszített volna, és világossá tették neki, hogy nem ez az érdekük. 

„Láttam, mit élt át Balajcza Szabolcs, Kabát Péter, Szélesi Zoltán, Dusan Vasziljevics, miután azt követően is ott maradtak, hogy a távozást javasolták nekik – ezt nem akartam átélni. Volt, aki külön öltözőbe mehetett csak, egyedül edzhetett, a csapatból kirekesztettként létezett, ezt nem akartam – ezt jelenti, hogy bár őrlődtem, mit tegyek, végül a futballt választottam. Játszani akarok.”

– avatott be a magyar futball körüli hangulatba Balogh. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.