A londoni gázoló elégedetten integetett a dühöngő tömegnek, amikor a rendőrök beültették a rabszállítóba

2017 június 19., hétfő 11:58
181

Előkerült egy felvétel arról, ahogy a rendőrök beültetik a rabszállítóba annak a furgonnak a vezetőjét, aki hétfő hajnalban szándékosan az imáról távozó muszlimok közé hajtott. A támadásban egy ember meghalt, tízen pedig megsebesültek. 

A videón látszik, hogy miután a megbilincselt férfi beült a kocsiba, még integetett is a felháborodott hozzátartozóknak, akiket a rendőrök tartottak vissza. 

Szemtanúk szerint közvetlenül a furgonos támadás után a 48 éves férfi azt kiabálta a tömegnek, hogy muszlimokat akar ölni. A közeli mecset imámjának kellett közbeavatkoznia, hogy ne lincseljék meg, csak tartsák vissza a rendőrök kiérkezéséig. Előkerült egy felvétel arról is, ahogy leszorítják a földre, hogy nem tudjon elmenekülni. 

A rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet. Korábban a rendőrség bejelentette, hogy kezdeményezték az elkövető elmeorvosi vizsgálatát. (BBC/Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt