Dániel Péter: Édesanyám súlyos betegsége miatt voltam kénytelen Magyarországra jönni

utazás
2017 június 19., 16:24
comments 296

Az Orbán-ellenes performanszairól ismert, Izraelben élő dr. Dániel Péter ügyvédet a múlt szerdán, Magyarországra érkezésekor azonnal elfogta a rendőrség a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

photo_camera Fotó: Dániel Péter/Facebook

Wittner Mária akkori fideszes képviselő azért jelentette fel, mert 2011-ben azt írta róla, hogy „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”. Az akkor még Gyurcsány Ferenc híveként ismert Dániel Péter bocsánatot kért, de addigra Wittner feljelentette, aztán az ügyvéd nem jelent meg az ügyben kitűzött tárgyalásokon, majd Izraelbe költözött, a bíróság pedig kiadta ellene az elfogatóparancsot. Dánielt 2013-ban távollétében közmunkára ítélték.

Az előállításával kapcsolatban múlt szerdán megkerestük Dániel Pétert, aki mostanra elárulta, miért tért vissza Magyarországra:

„Édesanyám súlyos betegsége miatt voltam kénytelen Magyarországra jönni. A repülőtéren őrizetbe vettek az elfogatóparancs alapján, de néhány óra múlva már szabadlábon voltam. A hatóságok minden tagja korrekt módon járt el, nincsen okom panaszra. Külön köszönöm az ügyvédemnek, Matlák Gábornak a magas szintű és hatékony jogi képviseletet.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.