Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet a veszprémi kézilabda klub

politika
2017 június 20., 12:54
comments 52

A 24.hu ír arról, hogy a Duna Aszfalt Kft. tényleg többségi részesedést szerezhet a Veszprém Handball Team Zrt.-ben. A tranzakció jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal engedélyére vár, a kérelem hétfőn érkezett meg a versenyhivatalhoz. 

Ezzel Mészáros Lőrinc érdekkörébe kerülhet a legsikeresebb magyar kézilabdaklub. A sztorinak további politikai töltetet ad, hogy a veszprémi klub korábban Simicska Lajos fennhatósága alá tartozott. Hónapok óta keringtek már hasonló pletykák, miután látványosan megszaporodtak a Mészáros-közeli szponzorok a klub környékén. 

A vevő végül az elmúlt évek közbeszerzéseinek legnagyobb királya, az állami építőipari tendereket sorra behúzó tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. lehet, melynek tulajdonosa Szíjj László, Mészáros egyik legfőbb bizalmi embere. 

A veszprémi klub elnöke jelenleg Kálomista Gábor, de a klub elnökségében már 2015 vége ott ül Csermely Péter, aki akkor a Magyar Idők főszerkesztője volt, most a Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese. Az igazgatóság elnöke Várhegyi Attila. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.