CÖF: a közpénz fogalmát bízzuk szakértőkre

Csizmadia László NEA-elnök és CÖF-vezetőFotó: Botos Tamás/444

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke tegnap hosszasan elemezte az 508 milliós MVM-támogatással kistafírozott szervezet társadalmi misszióját az Echo TV-n, másnap pedig holnapjukon írásban is megerősítette, mennyire sokat köszönhet a magyar civil társadalom a Békemenetekért és egyéb nemzetvédő akciókért felelős mozgalomért. Már a címe miatt is érdemes elolvasni:

Közpénz Csárdás.

Csizmadia szerint a civiltörvény miatt került össztűz alá a CÖF-CÖKA. Annyira magyar, független és szuverén szervezet az övék, amit a "Rockefellereket, Soros-féle szervezetek, a Norvég Civil Alapot szolgálók" képtelenek elviselni és "az egy központú világuralom teremtésben érdekelt szolgákkal" és "kontraszelektált, megélhetési ügyvédekből lett zsoldosokkal" oldalukon rátámadtak az igazi magyar civilekre. 

"Működésünket magyarországi partnereink, adományozóink biztosítják" - adott sajátos definíciót az adófizetők pénzére a hősiesen védekező elnök.  

Nehéz szöveg, aminek a lényege az, hogy a CÖF-CÖKA többségi erővel tudja képviselni a civil társadalmat, ezzel szembemegy az internacionalistákkal és a hatalomra törő nemzetáruló ellenzékkel is, a kormány pedig meghallja a civilek szavát, ezért nemzetikonzultál és népszavaztat, ha úgy adódik. Ezzel szemben az ellenzék "mesterséges civileket" lélegeztet, de nem tudnak fennmaradni, mert a bolsevik, kommunista és náci eszmeiség felzabálja őket. 

Aztán a lényeg: a CÖKA 2009 óta először kapott pénzt állami cégtől, amit az ellenzék "közpénznek minősített", pedig ennek jogi fogalmát inkább szakértőkre kellene bízni, "annál is inkább, mert esetükben nem ez a lényegi kérdés" - ellentétben a hápogó ellenzéki képviselőkkel, akik viszont tényleg közpénzt élnek fel. Azt is írja Csizmadia, hogy a pénzből egy forintot sem költöttek plakátolásra, csak "finanszírozta a közhasznú önkéntes munkával kiegészített, közjót szolgáló civil alapítvány munkáját".