Macron szövetségese kilépett az új kormányból

külföld
2017 június 21., 05:20
comments 31

Francois Bayrou francia igazságügyi miniszter szerdán bejelentette, hogy kilép Emmanuel Macron kormányából, miután a pártja pártfinanszírozási botrányba keveredett. 

A Demokrata Mozgalom (Modem) Macron egyik legfontosabb szövetségesének számított, de nemrég az ügyészség nyomozást indított a párt egyik politikusa ellen, mert a gyanú szerint ő is olyan európai parlamenti asszisztenseket alkalmazott, akik nem az EP-ben, hanem Franciaországban dolgoztak. Ugyanakkor Bayrou tagadta a vádakat.

Emmanuel Macron és Francois Bayrou
photo_camera Emmanuel Macron és Francois Bayrou Fotó: GAIZKA IROZ/AFP

Kedden a Modem másik politikusa, Sylvie Goulard is lemondott védelmi miniszteri pozíciójáról. 

Az elnökválasztási kampány alatt a Modem Macron egyik fő támogatójának számított. A vasárnap befejezett választások után Marcon pártjának már nélkülük is kényelmes többsége lesz. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.