Steve Bannon szerint azért nem közvetítik többé a Fehér Ház sajtótájékoztatóit, mert Sean Spicer szóvivő meghízott

külföld
2017 június 21., 06:35
comments 35

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője az eddigi gyakorlathoz hasonlóan rendszeresen tartott sajtótájékoztatókat, amiken az újságírók bármilyen témában tehettek fel kérdéseket. Ezekkel a sajtótájékoztatókkal azonban a Trump-érában elég sok volt a gond, több esetben is komédiába fulladtak, a szóvivő ugyanis több kérdésre egyszerűen nem tudott értelmesen válaszolni, igaz, Donald Trump politikai lépései sem könnyítették meg a dolgát. A híres New York-i tévéműsorban, a Saturday Night Live-ban többször is pellengérre állították Spicert és a sajtótájékoztatóit, komoly dühöt kiváltva ezzel a Fehér Házban.

link Forrás

A Fehér Házban végül úgy döntöttek, változtatnak a szabályokon, és nem közvetítik többé Spicer sajtótájékoztatóit, és az újságírók kép- és hangrögzítését is korlátozták.

Mikor az Atlantic újságírója Steve Bannon elnöki főtanácsadót kérdezte a döntés okairól, Bannon csak ennyit írt vissza sms-ben:

„Sean meghízott”.

Ezen többen kiakadtak, főleg a Trump ellenzékét alkotó demokraták közül. Chelsea, Bill és Hillary Clinton azt írta a Twitteren, hogy Bannon a kövéreket sértegeti csak azért, hogy elterelje a figyelmet az amerikai döntéshozatal átláthatatlanabbá tételéről. Ezen kívül az amerikai média nagy része eleve kiakadt a sajtótájékoztatókat érintő korlátozásokon, szerintük ugyanis ez antidemokratikus fejlemény.

Trump támogatói azonban megvédték Bannont, mondván, csak viccelt az sms-ével, ás olyanokat is írtak, hogy Clinton tweetje egy PR-válasz a humorát vesztett amerikai baloldaltól. Clinton ezekre annyit reagált, hogy szerinte a kövérek sértegetése nem vicces. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.