Egy kanadai mesterlövész 3450 méterről lőtte ki az Iszlám Állam katonáját Irakban

háború
2017 június 22., 09:09
comments 370

Az Irakban szolgáló kanadai különleges erők egyik mesterlövésze akkora világrekordot állított be, amihez foghatót még sosem látott a világ: 3450 méterről lőtte agyon az Iszlám Állam egyik katonáját. Ez akkora rekord, hogy majdnem 1 km-rel verte az eddigi, brit csúcstartót, Craig Harrisont, aki 2009-ben egy tálibnak egy 338 Lapua Magnum puskával 2475 méterről vitt be egy halálos találatot.

photo_camera Mark Wahlberg a Shooter című filmben Illusztráció: Mark Wahlberg a Shooter című filmben

Katonai források (és videofelvételek) szerint a múlt hónapban a Joint Task Force 2 mesterlövésze egy McMillan TAC-50 puskával adta le a történelmi lövést, és a golyó közel 10 másodpercig repült, mire célt ért. Szakértők szerint ebben nagy szerepet játszott a szerencse is, így nem tudni, egyáltalán megdönthető-e ez a fantasztikus rekord.

Az akció előzménye, hogy az Iszlám Állam katonái rátámadtak az iraki biztonsági erőkre, és a nyugati erők úgy döntöttek, hogy a potenciális civil áldozatokkal járó dróntámadás helyett a nehezebb, de biztonságosabb utat választják, és látótávolságon kívülről szednek le valakit, zavart keltve a támadók soraiban. (The Globe and Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.