Hazugságvizsgálóval nyomoznak a rendőrök Orbán meghekkelt interjúja ügyében

media
2017 június 22., 03:26
comments 168

Újabb fejlemények vannak Orbán Viktor decemberi meghekkelt interjúja körül, írja a 24.hu. Emlékezetes: valaki a miniszterelnök karácsonyi interjúját dobta fel négy beszúrt mondatrésszel a Fejér Megyei Hírlapban. A 24.hu szerint a vidéki lapokat kiadó cég, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetője nem rég azt jelentette be a dolgozóknak, hogy ősszel beolvadnak a tulajdonos Mediaworksbe. Ezzel együtt pedig lecserélik a HUP nevű szerkesztőségi rendszert, hogy megakadályozzanak egy esetleges jövőbeni újabb hekkelést. 

Részlet a Fejér Megyei Hírlap 2016. december 24. számából (5. oldal)
photo_camera Részlet a Fejér Megyei Hírlap 2016. december 24. számából (5. oldal)

Eközben a nyomozás is újabb szintre lépett a 24.hu szerint. A rendőrök miután meggyanúsítottak valakit, 

hazugságvizsgálatnak vetették alá a több a Fejér Megyei Hírlaphoz is kötődő dolgozót június elején.

Állítólag az „információs rendszerben lévő adat jogosulatlan megváltoztatásával elkövetett információs rendszer vagy adat megsértése” bűntett elkövetésével gyanúsított személy nem azok közül került ki, akiket a botrány után röviddel kirúgtak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.