Vége a rejtélynek: Trumpnak mégsincsenek felvételei

külföld
2017 június 22., 18:24
comments 71

Miután Donald Trump kirúgta James Comey FBI-igazgatót, majd utóbbi kiszivárogtatta, hogyan próbált rá nyomást gyakorolni Donald Trump négyszemközti megbeszélésükön hogy leállítsa a körei ellen folyó nyomozásokat, Trump talányos Twitter-nyilatkozatban igyekezett nyomás alá helyezni Comey-t:

link Forrás

"James Comey remélheti, hogy nincsenek "felvételek" a beszélgetéseinkről, mielőtt szivárogtatni kezd a sajtónak!" – írta.

Ez május 12-én történt, azóta azon pörög az amerikai sajtó – sőt, mint nyilvános meghallgatásán kiderült, maga James Comey –, hogy most vannak e felvételei (azaz "felvételei") Trumpnak a beszélgetésről, vagy sem. Trump egészen eddig nem beszélt erről nyíltan. Még arról is beszélt, hogy majd a következő hetekben hozza nyilvánosságra, vannak-e felvételei – mintha tudatosan rá akarta volna vetni a sajtót a gumicsontra.

Most viszont – talán újonnan felbérelt ügyvédjei javaslatára – tiszta vizet öntött a pohárba, és leszögezte: nincsenek felvételei.

link Forrás

"Fogalmam sincs – most, hogy ennyi elektronikus megfigyelésről, lehallgatásról és illegális szivárogtatásról számol be a sajtó –, hogy vannak-e "felvételek" a James Comey-val folytatott beszélgetéseimről, de én nem csináltam ilyen felvételeket, és nincsenek is ilyenek a birtokomban" – közölte az elnök kedvenc kommunikációs felületén.

A kérdés azért fontos, mert Trump ellen a jelek szerint az igazságszolgáltatás akadályozása miatt is nyomoz az oroszügyi vizsgálatok levezénylésével megbízott speciális ügyész, Robert Mueller. Erre az egyik legkonkrétabb bizonyíték lehetne ez a felvétel, éppen ezért volt meglepő, pont maga Trump hozakodott elő velük, és hogy ennyi ideig lebegtette létezésüket. (A Bloomberg mai cikke szerint egyébként "stratégiai döntés" volt a felvételek bedobása, eszerint ezzel akarta rávenni Comey-t, hogy igazat mondjon.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.