link Forrás

Videón a moszuli mecset felrobbantása

külföld
2017 június 22., 10:43
comments 129

"Történelmi jelentőségű bűncselekmény," mondta Abdul-Amír Rasíd Jaralláh, az iraki hadsereg ninivei kormányzósága hadi műveleteiért felelős vezetője az Iszlám Állam szerdai barbár tettéről. A dzsihadista terrorszervezet körbezárt harcosai felrobbantották a 12. században épült, Moszul jelképének számító Nagy an-Núri mecsetet, és annak ferde minaretjét. Miután az Iszlám Állam 2014 júniusában megszállta Moszult, Abu Bakr Bagdadi ebben a mecsetben kiáltotta ki a kalifátust. Jaralláh szerint mintegy félezer iszlamista fegyveres harcol a körbezárt óvárosban. Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.