Gusztustalan állapotok miatt záratták be az egyik budai Nagyi palacsintázóját

gasztronómia
2017 június 23., 07:38
comments 154

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felfüggesztette egy palacsintázó tevékenységét, mert egy ellenőrzésen 30 kiló nyomon követhetetlen készételt és nem megfelelő higiéniai állapotokat találtak. A Nébih közleményében nem nevezte meg, hogy melyik helyről van szó, de mint az Index írja, a hivatal oldalán kiderül, Nagyi Palacsitázója lánc egyik üzletéről van szó, amit a Hepinagyi Kft. üzemeltet.

Az éjjelnappali palacsintázóban június közepén jártak az ellenőrök, és azt találták, hogy az üzlet valamennyi helyisége és berendezése erősen szennyezett volt, a rég nem takarított hütő- és fagyasztóberendezések koszosak, rozsdásak voltak, 

és azokban fedetlenül tartották egymás mellett a  túrókrémet, a milánói makarónit, a gyümölcssalátát, a tejszínes-sonkás gombakrémet és a pörköltet, bennük az adagoláshoz használt kanállal.

A Nébih lefoglalt és megsemmisített 30 kilogramm élelmiszert és felfüggesztette a hely engedélyét. Várhatóan több százezer forintos bírság is kinéz majd az üzemeltetőknek. 

Az újranyitáshoz többek között ki kell dolgozniuk a 24 órás nyitvatartáshoz igazított takarítási rendet, biztonságos technológia kell, amivel az előre megsütött palacsintákat tudják készíteni, oktatásra kell küldeni a dolgozókat, valamint ha a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat bemutatták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.