Gusztustalan állapotok miatt záratták be az egyik budai Nagyi palacsintázóját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felfüggesztette egy palacsintázó tevékenységét, mert egy ellenőrzésen 30 kiló nyomon követhetetlen készételt és nem megfelelő higiéniai állapotokat találtak. A Nébih közleményében nem nevezte meg, hogy melyik helyről van szó, de mint az Index írja, a hivatal oldalán kiderül, Nagyi Palacsitázója lánc egyik üzletéről van szó, amit a Hepinagyi Kft. üzemeltet.

Az éjjelnappali palacsintázóban június közepén jártak az ellenőrök, és azt találták, hogy az üzlet valamennyi helyisége és berendezése erősen szennyezett volt, a rég nem takarított hütő- és fagyasztóberendezések koszosak, rozsdásak voltak, 

és azokban fedetlenül tartották egymás mellett a  túrókrémet, a milánói makarónit, a gyümölcssalátát, a tejszínes-sonkás gombakrémet és a pörköltet, bennük az adagoláshoz használt kanállal.

A Nébih lefoglalt és megsemmisített 30 kilogramm élelmiszert és felfüggesztette a hely engedélyét. Várhatóan több százezer forintos bírság is kinéz majd az üzemeltetőknek. 

Az újranyitáshoz többek között ki kell dolgozniuk a 24 órás nyitvatartáshoz igazított takarítási rendet, biztonságos technológia kell, amivel az előre megsütött palacsintákat tudják készíteni, oktatásra kell küldeni a dolgozókat, valamint ha a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat bemutatták.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.