Gusztustalan állapotok miatt záratták be az egyik budai Nagyi palacsintázóját

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felfüggesztette egy palacsintázó tevékenységét, mert egy ellenőrzésen 30 kiló nyomon követhetetlen készételt és nem megfelelő higiéniai állapotokat találtak. A Nébih közleményében nem nevezte meg, hogy melyik helyről van szó, de mint az Index írja, a hivatal oldalán kiderül, Nagyi Palacsitázója lánc egyik üzletéről van szó, amit a Hepinagyi Kft. üzemeltet.

Az éjjelnappali palacsintázóban június közepén jártak az ellenőrök, és azt találták, hogy az üzlet valamennyi helyisége és berendezése erősen szennyezett volt, a rég nem takarított hütő- és fagyasztóberendezések koszosak, rozsdásak voltak, 

és azokban fedetlenül tartották egymás mellett a  túrókrémet, a milánói makarónit, a gyümölcssalátát, a tejszínes-sonkás gombakrémet és a pörköltet, bennük az adagoláshoz használt kanállal.

A Nébih lefoglalt és megsemmisített 30 kilogramm élelmiszert és felfüggesztette a hely engedélyét. Várhatóan több százezer forintos bírság is kinéz majd az üzemeltetőknek. 

Az újranyitáshoz többek között ki kell dolgozniuk a 24 órás nyitvatartáshoz igazított takarítási rendet, biztonságos technológia kell, amivel az előre megsütött palacsintákat tudják készíteni, oktatásra kell küldeni a dolgozókat, valamint ha a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat bemutatták.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.