Hány magyar miniszter kell ahhoz, hogy Benke Laci bácsi sikeresen megnyisson egy birkafőző fesztivált?

gasztronómia
2017 június 24., 11:33
comments 238

Kettő biztosan nem lenne elég, ezért idén Fazekas Sándor és Varga Mihály mellé meghívták Balog Zoltánt is a karcagi birkafőző fesztiválra. 

A kormánytagok egyenként kiállva osztották meg a közönséggel a gondolataikat arról, mit jelent számukra a birkapörkölt.   

A zsűri elnöke Benke Laci bácsi lesz.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a karcagi birkafőző fesztivált a magyar kultúra egyik fontos értékeket hordozó ünnepének nevezte. Levezette, hogy a karcagi birkapörkölt hagyománya hungarikum, és egy közvéleménykutatás szerint legalább annyira népszerű és elismert, mint a magyar íjászat vagy a solymászat.

photo_camera Fotó: Mészáros János/MTI/MTVA

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy a birkafőző fesztivál a magyar népi hagyományok egyik jeles eseménye. Megköszönte a Karcagi Birkafőzők Egyesületének, hogy tagjai évről-évre összegyűjtik a főzőket. 

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pedig arról beszélt, hogy a birkafőzés több száz éves, a kultúrához tartozó hagyomány. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt