Már az első kilométerek is fájtak Szőnyi Ferencnek a himalájai futóversenyen, amit a világon elsőként futott végig

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Jajj, már az első kilométerek is fájtak, a magas adrenalin és a pulzus majd széttépett! De kordában kell tartani! Hisz be nem látható. Reggelre minden megváltozik

– írja felfokozott hangulatú beszámolójában Szőnyi "Racemachine" Ferenc magyar ultramaraton- és -triatlonista, aki a világon először futotta végig a legkegyetlenebb versenyt, az indiai Himalája hágóin 480 kilométeren keresztül kanyargó The Hell Race-t. Az eseményt élete nagy versenyeként írta le, ami tőle nagy dolog, hiszen nyert már többek között olyan versenyt is, amiben egymás után harminc Ironmant kellett megtenni.

Szőnyi Ferenc havazásban halad előre.

Szőnyi azt írja a versenyről, hogy az indulás kockázatának vállalása volt benne a legnehezebb, viszont jól esett neki a kopár hegyek közötti csapó eső, már amíg havazásba nem váltott, és fel nem élénkült a szél.

Az viszont nem értelmezhető most a verseny után sem igazán, hogy miként tudtam fenntartani, motiválni ilyen hosszú ideig mozgásomat

– vallja be Szőnyi, majd hozzáteszi, lába vízhólyagos lett, egy körmöt pedig elvesztett. A szélsőséges hőmérséklet-ingadozásokat gyakori ruhacserékkel próbálta követni, de azt írja, ez sem segített sokat.

A legkeményebb talán az az élmény, mikor elgyötört tested befutja - no azt azért nem... - az utolsó, Tang-Lang La hágót, és tudatosul, hogy ez, mármint a legmagasabb 5330 méteres hágó is pipa, és már csak 130 km van hátra

– írja beszámolójában, miután arról is ír pár szót, hogy a verseny alatt megélt élménytömeg felfoghatatlan volt.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.