Már az első kilométerek is fájtak Szőnyi Ferencnek a himalájai futóversenyen, amit a világon elsőként futott végig

sport
2017 június 25., 18:32
comments 191

Jajj, már az első kilométerek is fájtak, a magas adrenalin és a pulzus majd széttépett! De kordában kell tartani! Hisz be nem látható. Reggelre minden megváltozik

– írja felfokozott hangulatú beszámolójában Szőnyi "Racemachine" Ferenc magyar ultramaraton- és -triatlonista, aki a világon először futotta végig a legkegyetlenebb versenyt, az indiai Himalája hágóin 480 kilométeren keresztül kanyargó The Hell Race-t. Az eseményt élete nagy versenyeként írta le, ami tőle nagy dolog, hiszen nyert már többek között olyan versenyt is, amiben egymás után harminc Ironmant kellett megtenni.

photo_camera Szőnyi Ferenc havazásban halad előre.

Szőnyi azt írja a versenyről, hogy az indulás kockázatának vállalása volt benne a legnehezebb, viszont jól esett neki a kopár hegyek közötti csapó eső, már amíg havazásba nem váltott, és fel nem élénkült a szél.

Az viszont nem értelmezhető most a verseny után sem igazán, hogy miként tudtam fenntartani, motiválni ilyen hosszú ideig mozgásomat

– vallja be Szőnyi, majd hozzáteszi, lába vízhólyagos lett, egy körmöt pedig elvesztett. A szélsőséges hőmérséklet-ingadozásokat gyakori ruhacserékkel próbálta követni, de azt írja, ez sem segített sokat.

A legkeményebb talán az az élmény, mikor elgyötört tested befutja - no azt azért nem... - az utolsó, Tang-Lang La hágót, és tudatosul, hogy ez, mármint a legmagasabb 5330 méteres hágó is pipa, és már csak 130 km van hátra

– írja beszámolójában, miután arról is ír pár szót, hogy a verseny alatt megélt élménytömeg felfoghatatlan volt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.