A komlói polgármester személyesen avatta fel az ország egyik legkisebb futópályáját

sport
2017 június 26., 12:58
comments 128

Nem lehet véletlen az időzítés, hogy egy nappal azután, hogy Szőnyi Ferenc megnyerte a világ legkegyetlenebb futóversenyét a Himalájában, Komló is feltette magát a világ futótérképére. 

Polics József polgármester a város hobbifutóival együtt felavathatta a város első profi színvonalú rekortánt futópályáját, 

aminek a kerülete megközelíti a 240 métert.

 Az erről kiadott közlemény szerint a közel 240 méteres futókör két részletben épült. Elsőként a beton alapozás készült el a helyi közfoglalkoztatottak munkájának köszönhetően. Erre a sima és egyenes felületre kerülhetett rá a gumiborítás.  

A pályát körbefutó polgármester a táv teljesítése után úgy értékelte, hogy „ez az anyag rendkívül tartós és kopásálló, a kivitelező ígérete szerint évtizedeket is kibír. Erre természetesen garanciát is vállalt.” Polics József valamennyi komlói nevében azt szeretné, „ha ez a pálya nagyon sokaknak szerezne örömet, úgyhogy közös érdekünk vigyázni rá és nem tenni kárt benne.”

Az önkormányzat a KRESZ-parkban már korábban telepített térfigyelő kamerákkal is gondoskodik az új pálya és a többi sporteszköz biztonságáról.   

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt