Az MTK távozó ukrán csatára teljesen kiakadt azon, milyen keveset kellett edzenie Magyarországon

futball
2017 június 26., 13:57

Télen érkezett az MTK-ba az ukrán Jurij Kolomojec. Finoman szólva nem volt feltűnően ügyes csatár, eredményes sem igazán, tizenkét meccsen mindössze két gólt lőtt. 

photo_camera Fotó: MTK

Most, hogy az MTK kiesett, és a másodosztályban nem alkalmazhat légiósokat, a 190 centis csatár visszatért Ukrajnába. Magyarországi kalandjairól, egyben a magyar fociról elég érdekes információkat osztotta meg az ukrán Sport Arenának adott interjújában, amit a rangado.hu vett észre.

Az mondjuk igaz, hogy Kolomojec kicsit sem önkritikus, szerinte azért szerzett csak két gólt, mert nem középcsatárként küldték pályára, hanem a szélre rakták, vagy a középpályára. Az MTK-ban Torgehelle Sándor a középcsatár, ha éppen nincs eltiltva, szóval ez még nem tűnik szakmai balfogásnak. 

Viszont Kolomojec azt is mondja, hogy 

„csak egyszer edzettünk egy nap, és az is nagyon laza volt. Az Ukrajnában megszokottak után ez nem volt elég”. 

Ami még meglepőbb, hogy szeretett volna különmunkát végezni, de nem hagyták.

„Ha kezdeményezni akartál és kint szerettél volna maradni, hogy befejezd a gyakorlást, az edző nem mindig engedte. Azt mondta, nincs rá szükség, pihennem kell és erőt gyűjtenem. Gyakran még kondizni sem volt szabad. Folyamatosan hangoztatták, hogy pihennünk kell és készülni a meccsekre, ne önállóskodjunk”. 

Kolomjec szerint Ukrajnában az edzők mérgesek voltak, ha valaki kiengedett, és éppen azért kritizálják a játékosokat, ha nem végeznek plusz munkát. 

A csatár így foglalja össze a magyarországi tapasztalatait:

„Őrület volt. Talán nem minden magyar csapatnál van ez így, de az MTK-nál biztosan.” 

Az MTK-ban az idény végén edzőt váltottak. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.