Lesokkolt nosztalgiázók: puccsszerűen bezárják a legendás Pajtás éttermet

GYÁSZ
2017 június 26., 13:49
comments 257

Kedves Vendégeink!

Szomorú bejegyzés kell most megírnom. A nagy múltú Pajtás Étterem 06.30-án nyit ki utoljára. Vezetői döntés, amit mi is ma tudtuk meg! 

Köszönjük hogy kitartottak mellettünk és szerették a főztünket ill magát a helyet!

Mi nagyon szerettünk itt lenni és a helyet magát a vendégeket, ill a hangulatot!

Köszönjük!!

Ezt nemrég írta ki az étterem Facebook-oldalára a Pajtás üzletvezetője. Egy megdöbbent kommentelő kérdésére később megerősítette, hogy magukat a dolgozókat is sokkolta az előzmény nélküli hír:

Én mint étteremvezető is csak annyi információt kaptam, mint amit megosztottam. A Junior Zrt vezetősége úgy döntött bezárja végleg a nagy múltú Gyorskocsi utcai Pajtás éttermet 06.30-val. Újranyitásról nincs szó. Az hogy mi lesz ennek a helységnek a sorsa azt nem tudjuk. Mi annyit tudunk, hogy hétfőn már nem kell beizzítani a konyhán a tűzhelyeket és nem kel finom ételekkel kiszolgálnunk Vendégeinket! Mi is nagyon sajnáljuk és jelen pillanatban sokkolt minket ez az információ! Mi köszönjük a bizalmukat!!!

Az 1969 óta létező Pajtás különlegességét az adja, hogy itt nemcsak a klasszikus szocialista-kádárista önkiszolgálóétterem-szerkezet és -menüsor maradt meg szinte érintetlenül, hanem a teljes berendezés is, ami egyfajta skanzenné avatta a helyet, ami a közelében található Bambi presszóval együtt lényegében interaktív gasztro-történeti múzeumként funkcionált. Mostanáig. 

Az ügyben azonnal megkerestem a Juniort, hogy a bezárás okáról érdeklődjek. A titkárságig jutottam eddig, amint válaszolnak, bővítem a cikket vagy írok egy újat a friss információkkal. 

A rajongók érzéseit egyelőre Képes Gábor kommentelő foglalta össze a legplasztikusabban:

Roppant elszomorító. A Pajtás 1969 óta része volt a Víziváros életének. A neonfeliratos homlokzatot, a mozaikos padlót megszoktuk, megszerettük. Nem mindenkinek van érzéke ehhez, de ez is egy hagyomány. A hagyomány nem csak a honfoglalás korából származó leletre terjed ki: a saját személyes és családi emlékeink is egy városi hagyományt hoznak létre körülöttünk. A Pajtás - ahogy a Bambi - ezt őrizte. Belekerült a Moszkva tér című kultfilmbe is. És mellesleg egyáltalán nem vezetett rossz konyhát, bár az utóbbi egy-két év útkeresése miatt már nem volt a régi sem. Hiányozni fog - és aggódva kérdezzük: mi nyílik a helyén? Mi lesz a feliratával, mi lesz a törzsvendégeivel?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt