Ukrajna hivatalos Twitterén a lángokkal ölelt „Minden rendben” kutyamémmel reagált az óriási cybertámadásra

A Petya zsarolóvírus a legkeményebben Ukrajnát sújtotta, ahol állami intézmények, a nemzeti bank, a reptér informatikai rendszerei bénultak le, sőt még a kijevi metró fizetőrendszere is akadozott kedden. 

Erre válaszul Ukrajna hivatalos Twitter-oldalán (a kék pipa is megerősíti, hogy tényleg ellenőrzötten hivatalos kezekben van ez a fiók), az alábbi reakció született: 

Ha valakinek nem lenne meg, a "Ez rendben van"-kutya az elmúlt évek egyik legnépszerűbb mémje, ami egy webes képregényrajzoló, K.C. Green munkájából kinőve indult önálló életre, és egyszerre jelenik meg benne a valóság tagadására való hajlandóság, de mellette a most már minden mindegy hangulat is. 

Az ukrán kormány nem először kommunikál gifekkel, egyszer már egy Simpson-giffel üzentek az oroszoknak, de egy ilyen szintű cybertámadásra ezt a kutyát előhúzni akkor is váratlan lépés volt. (Vox)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.