Ukrajna hivatalos Twitterén a lángokkal ölelt „Minden rendben” kutyamémmel reagált az óriási cybertámadásra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Petya zsarolóvírus a legkeményebben Ukrajnát sújtotta, ahol állami intézmények, a nemzeti bank, a reptér informatikai rendszerei bénultak le, sőt még a kijevi metró fizetőrendszere is akadozott kedden. 

Erre válaszul Ukrajna hivatalos Twitter-oldalán (a kék pipa is megerősíti, hogy tényleg ellenőrzötten hivatalos kezekben van ez a fiók), az alábbi reakció született: 

Ha valakinek nem lenne meg, a "Ez rendben van"-kutya az elmúlt évek egyik legnépszerűbb mémje, ami egy webes képregényrajzoló, K.C. Green munkájából kinőve indult önálló életre, és egyszerre jelenik meg benne a valóság tagadására való hajlandóság, de mellette a most már minden mindegy hangulat is. 

Az ukrán kormány nem először kommunikál gifekkel, egyszer már egy Simpson-giffel üzentek az oroszoknak, de egy ilyen szintű cybertámadásra ezt a kutyát előhúzni akkor is váratlan lépés volt. (Vox)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.