Ukrajna hivatalos Twitterén a lángokkal ölelt „Minden rendben” kutyamémmel reagált az óriási cybertámadásra

külföld
2017 június 27., 20:19

A Petya zsarolóvírus a legkeményebben Ukrajnát sújtotta, ahol állami intézmények, a nemzeti bank, a reptér informatikai rendszerei bénultak le, sőt még a kijevi metró fizetőrendszere is akadozott kedden. 

Erre válaszul Ukrajna hivatalos Twitter-oldalán (a kék pipa is megerősíti, hogy tényleg ellenőrzötten hivatalos kezekben van ez a fiók), az alábbi reakció született: 

link Forrás

Ha valakinek nem lenne meg, a "Ez rendben van"-kutya az elmúlt évek egyik legnépszerűbb mémje, ami egy webes képregényrajzoló, K.C. Green munkájából kinőve indult önálló életre, és egyszerre jelenik meg benne a valóság tagadására való hajlandóság, de mellette a most már minden mindegy hangulat is. 

Az ukrán kormány nem először kommunikál gifekkel, egyszer már egy Simpson-giffel üzentek az oroszoknak, de egy ilyen szintű cybertámadásra ezt a kutyát előhúzni akkor is váratlan lépés volt. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.