Ukrajna hivatalos Twitterén a lángokkal ölelt „Minden rendben” kutyamémmel reagált az óriási cybertámadásra

A Petya zsarolóvírus a legkeményebben Ukrajnát sújtotta, ahol állami intézmények, a nemzeti bank, a reptér informatikai rendszerei bénultak le, sőt még a kijevi metró fizetőrendszere is akadozott kedden. 

Erre válaszul Ukrajna hivatalos Twitter-oldalán (a kék pipa is megerősíti, hogy tényleg ellenőrzötten hivatalos kezekben van ez a fiók), az alábbi reakció született: 

Ha valakinek nem lenne meg, a "Ez rendben van"-kutya az elmúlt évek egyik legnépszerűbb mémje, ami egy webes képregényrajzoló, K.C. Green munkájából kinőve indult önálló életre, és egyszerre jelenik meg benne a valóság tagadására való hajlandóság, de mellette a most már minden mindegy hangulat is. 

Az ukrán kormány nem először kommunikál gifekkel, egyszer már egy Simpson-giffel üzentek az oroszoknak, de egy ilyen szintű cybertámadásra ezt a kutyát előhúzni akkor is váratlan lépés volt. (Vox)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.