A következő 3 évben 5 milliárdot kap az államtól a ciszterci rend

vallás
2017 június 28., 10:11
comments 109

A kormány három év alatt csaknem ötmilliárd forinttal támogatja a ciszterci rend fejlesztési terveinek megvalósítását - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában. A kormányhatározat szerint a kabinet üdvözli a ciszterci rend rendi alapokmánya kihirdetésének 2019-ben ünneplendő 900. évfordulóját, és támogatja az évfordulóhoz kapcsolódó fejlesztési terveinek megvalósítását.

Erre a célra idén 871,6 millió forint, jövőre 2,775 milliárd forint, 2019-ben pedig 1,2 milliárd forint forrást biztosít a központi költségvetésből a kormány.

zzel az összeggel a kormány hozzájárul a budai Szent Imre-plébániatemplom, a székesfehérvári Nepomuki Szent János-plébániatemplom, a pécsi Miasszonyunk-zárdatemplom és a ciszterci nővérek kismarosi Boldogasszony Házának felújításához, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium bővítéséhez, valamint a Zirci Ciszterci Apátság Familiáre Társadalomszervező Központ siófoki családos központjának és a ciszterci nővérek kismarosi gyümölcsmanufaktúrájának létrehozásához. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.