Kamu volt a börtönlevél a barátnőjét lúggal megcsonkító orvos ügyében

bűnügy
2017 június 28., 08:20
comments 204

Június 13-án döntött a Kúria a volt barátnőjét lúggal megcsonkító orvos ügyében, és új eljárást rendeltek el, de a védelem a döntés előtti utolsó tárgyalási napon még húzott egy nagyot. A lúgos támadással vádolt B. Krisztián ügyvédje előszedett egy börtönben született levelet, amiben egy rab arról ír: a támadás áldozatának, Erikának jelenlegi barátja, Attila próbálta őt felbérelni, hogy csonkítsa meg a nőt és terelje a gyanút a budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatójára. Most a levélben semmilyen érdemi bizonyíték nem szerepelt, ráadásul a benne leírt időzítés miatt első ránézésre is totális baromságnak tűnt.

A rab azt írta, hogy 2012 nyár végén próbálta őt felbérelni Attila, aki akkor még csak nem is ismerte a támadás áldozatát, Erikát. 2012 nyár végén Erika még a kórházigazgató barátnője volt, ősszel szakított vele, Attilára pedig ez után, egy társkereső oldalon a nő írt rá.

Rövid vizsgálódás után erre jutott az ügyészség is. 

„A feljelentésben megjelölt levél íróját a Fővárosi Főügyészség beazonosította és egyúttal megállapította, hogy a feljelentés tárgyát képező levél valótlan tartalmú.”

Ez olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. A rab ellen azután indulhat majd eljárás hamis tanúzás miatt, hogy az Erika elleni támadás ügyét jogerősen lezárják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.