Kamu volt a börtönlevél a barátnőjét lúggal megcsonkító orvos ügyében

Június 13-án döntött a Kúria a volt barátnőjét lúggal megcsonkító orvos ügyében, és új eljárást rendeltek el, de a védelem a döntés előtti utolsó tárgyalási napon még húzott egy nagyot. A lúgos támadással vádolt B. Krisztián ügyvédje előszedett egy börtönben született levelet, amiben egy rab arról ír: a támadás áldozatának, Erikának jelenlegi barátja, Attila próbálta őt felbérelni, hogy csonkítsa meg a nőt és terelje a gyanút a budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatójára. Most a levélben semmilyen érdemi bizonyíték nem szerepelt, ráadásul a benne leírt időzítés miatt első ránézésre is totális baromságnak tűnt.

A rab azt írta, hogy 2012 nyár végén próbálta őt felbérelni Attila, aki akkor még csak nem is ismerte a támadás áldozatát, Erikát. 2012 nyár végén Erika még a kórházigazgató barátnője volt, ősszel szakított vele, Attilára pedig ez után, egy társkereső oldalon a nő írt rá.

Rövid vizsgálódás után erre jutott az ügyészség is. 

„A feljelentésben megjelölt levél íróját a Fővárosi Főügyészség beazonosította és egyúttal megállapította, hogy a feljelentés tárgyát képező levél valótlan tartalmú.”

Ez olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. A rab ellen azután indulhat majd eljárás hamis tanúzás miatt, hogy az Erika elleni támadás ügyét jogerősen lezárják.