RomNet: Csődbe ment az Országos Roma Önkormányzat

bűnügy
2017 június 28., 10:14
comments 265

Közel egymilliárd forintos adóssága miatt azonnali csődöt jelent az Országos Roma Önkormányzat

- írja  ORÖ-s képviselőkre hivatkozva a RomNet.

A portál szerint könyvvizsgálat volt a szervezetnél, ami a 2016-os évre olyan szabálytalanságokat állapított meg, amitől az ORÖ működésképtelenné vált. Az adósságot egyébként úgy sikerült összehozni, hogy a botrányos Híd a munkába program 1,6 milliárdos bukójából 1,3 milliárdot tavaly év végén elengedett az állam. A maradék pénzt idén év végig kellett volna visszafizetnie az ORÖ-nek.

A szervezetnek korábban Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi biztos volt a vezetője. Öt napja derült ki, hogy Farkas új országos roma szervezetet alapított. Orbán Viktor miniszterelnök utoljára június 6-án állt ki Farkas Flórián mellett, a Fidesz május végén kötött együttműködési megállapodást a Lungo Drom elnökével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt