RomNet: Csődbe ment az Országos Roma Önkormányzat

bűnügy
2017 június 28., 10:14
comments 254

Közel egymilliárd forintos adóssága miatt azonnali csődöt jelent az Országos Roma Önkormányzat

- írja  ORÖ-s képviselőkre hivatkozva a RomNet.

A portál szerint könyvvizsgálat volt a szervezetnél, ami a 2016-os évre olyan szabálytalanságokat állapított meg, amitől az ORÖ működésképtelenné vált. Az adósságot egyébként úgy sikerült összehozni, hogy a botrányos Híd a munkába program 1,6 milliárdos bukójából 1,3 milliárdot tavaly év végén elengedett az állam. A maradék pénzt idén év végig kellett volna visszafizetnie az ORÖ-nek.

A szervezetnek korábban Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi biztos volt a vezetője. Öt napja derült ki, hogy Farkas új országos roma szervezetet alapított. Orbán Viktor miniszterelnök utoljára június 6-án állt ki Farkas Flórián mellett, a Fidesz május végén kötött együttműködési megállapodást a Lungo Drom elnökével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.