Trócsányi ügyvédi irodája védi az Erstét a devizaadósok elleni perekben

2017 június 28., szerda 5:02
144

Több devizahiteles-perben is a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviseli az Erste Bank Hungary Zrt.-t az adósokkal szemben - írja a Magyar Nemzet. Igaz, az igazságügyi miniszter jelenleg szünetelteti ügyvédi praxisát, a nevét viselő iroda azonban a résztulajdonában áll, és az irodában dolgoznak olyanok, akik a miniszter mellett politikai rendezvényeken, akár kormányüléseken is feltűnnek, tehát nehéz elképzelni, hogy az iroda olyan messze állna a kormányzati döntéshozataltól.

A devizahitelesekre vonatkozó új szabályokat tartalmazó törvénycsomagot éppen Trócsányi miniszter nyújtotta be a parlament elé, ami aztán azt el is fogadta. Most ezek alapján zajlanak a perek. A Fidesz akkoriban ezeket a törvényeket az adósokat segítő jogszabályoknak nevezte, de ha valaki tudja, hogyan lehet őket a bankok szempontjából jövedelmezően értelmezni, az bizonyára Trócsányi és közeli munkatársai.

Bogdán Tibor például Trócsányi főtanácsadója, és kormányüléseken is feltűnik, közben pedig dolgozik az ügyvédi irodában is.