Trócsányi ügyvédi irodája védi az Erstét a devizaadósok elleni perekben

POLITIKA
2017 június 28., 07:02
comments 141

Több devizahiteles-perben is a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviseli az Erste Bank Hungary Zrt.-t az adósokkal szemben - írja a Magyar Nemzet. Igaz, az igazságügyi miniszter jelenleg szünetelteti ügyvédi praxisát, a nevét viselő iroda azonban a résztulajdonában áll, és az irodában dolgoznak olyanok, akik a miniszter mellett politikai rendezvényeken, akár kormányüléseken is feltűnnek, tehát nehéz elképzelni, hogy az iroda olyan messze állna a kormányzati döntéshozataltól.

A devizahitelesekre vonatkozó új szabályokat tartalmazó törvénycsomagot éppen Trócsányi miniszter nyújtotta be a parlament elé, ami aztán azt el is fogadta. Most ezek alapján zajlanak a perek. A Fidesz akkoriban ezeket a törvényeket az adósokat segítő jogszabályoknak nevezte, de ha valaki tudja, hogyan lehet őket a bankok szempontjából jövedelmezően értelmezni, az bizonyára Trócsányi és közeli munkatársai.

Bogdán Tibor például Trócsányi főtanácsadója, és kormányüléseken is feltűnik, közben pedig dolgozik az ügyvédi irodában is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.