Egy aukción 116 millió forintnyi összegért nyert reggelizést egy orosz férfi az ukrán belügyminiszter-helyettessel

Egy orosz állampolgárságú ismeretlen férfi ajánlotta a legmagasabb összeget, 11 millió hrivnyát (kb. 116 millió forintot) egy reggeliért Anasztaszija Gyejeva 25 éves ukrán belügyminiszter-helytettessel a ProZorro nevű ukrán oldal jótékonysági aukcióján.

A magas beosztású fiatal ukrán tisztségviselő nemrég azzal került a hírekbe, hogy félmeztelen fotók jelentek meg róla közösségi oldalakon. Gyejevát tavaly ősszel nevezte ki helyettesének Arszen Avakov belügyminiszter, akit ezért számos támadás ért még kormánypárti oldalról is, nemcsak a fotók miatt, hanem fiatal kora miatt sem találták megalapozottnak a kinevezését. De a miniszter védelmébe vette, mondván, Gyejeva a munkában rendkívüli teherbírású és jó kommunikációs képességekkel rendelkezik, a kritikusai pedig képmutatók.

Kisebb kavarodást okozott, hogy egy bizonyos Olena Feszjun, aki a sztrana.ua hírportál szerint az 1+1 ukrán televíziónál dolgozik újságíróként, licitált az árverésen. Feszjun később elárulta, hogy egy orosz férfit képviselt a licit során, akinek a nevét nem árulta el, csak annyit mondott róla, hogy személyesen nem ismerik egymást Gyejevával, és hogy a reggeli hangsúlyozottan nem randevú, hanem jótékony célú esemény lesz, a pénzből egy ukrán gyerekklinikának vesznek lélegeztetőgépet.

Legközelebb a jelenleg Kijevben tanácsadóként dolgozó Ivan Miklos volt szlovák pénzügyminiszterrel közös reggeli futásra lehet licitálni a hírességek bevonásával zajló jótékonysági aukción. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.