Egy aukción 116 millió forintnyi összegért nyert reggelizést egy orosz férfi az ukrán belügyminiszter-helyettessel

külföld
2017 június 29., 19:28
comments 136

Egy orosz állampolgárságú ismeretlen férfi ajánlotta a legmagasabb összeget, 11 millió hrivnyát (kb. 116 millió forintot) egy reggeliért Anasztaszija Gyejeva 25 éves ukrán belügyminiszter-helytettessel a ProZorro nevű ukrán oldal jótékonysági aukcióján.

A magas beosztású fiatal ukrán tisztségviselő nemrég azzal került a hírekbe, hogy félmeztelen fotók jelentek meg róla közösségi oldalakon. Gyejevát tavaly ősszel nevezte ki helyettesének Arszen Avakov belügyminiszter, akit ezért számos támadás ért még kormánypárti oldalról is, nemcsak a fotók miatt, hanem fiatal kora miatt sem találták megalapozottnak a kinevezését. De a miniszter védelmébe vette, mondván, Gyejeva a munkában rendkívüli teherbírású és jó kommunikációs képességekkel rendelkezik, a kritikusai pedig képmutatók.

Kisebb kavarodást okozott, hogy egy bizonyos Olena Feszjun, aki a sztrana.ua hírportál szerint az 1+1 ukrán televíziónál dolgozik újságíróként, licitált az árverésen. Feszjun később elárulta, hogy egy orosz férfit képviselt a licit során, akinek a nevét nem árulta el, csak annyit mondott róla, hogy személyesen nem ismerik egymást Gyejevával, és hogy a reggeli hangsúlyozottan nem randevú, hanem jótékony célú esemény lesz, a pénzből egy ukrán gyerekklinikának vesznek lélegeztetőgépet.

Legközelebb a jelenleg Kijevben tanácsadóként dolgozó Ivan Miklos volt szlovák pénzügyminiszterrel közös reggeli futásra lehet licitálni a hírességek bevonásával zajló jótékonysági aukción. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.