A külügyminisztérium szerint a barcelonai lövöldözésben megsérült magyar nő már nincs életveszélyben

külföld
2017 június 30., 13:14
comments 1

Megerősítette a Külgazdasági és Külügyminisztérium a spanyol La Vanguardia című újság hírét: 

egy magyar férfi életét vesztette, egy magyar nő pedig súlyosan megsebesült abban a lövöldözésben, amely csütörtökön tört ki a Barcelona közelében található Vilanova i la Geltrú spanyol tengerparti település egyik bárjában. 

A KKM szerint a sérült "magyar állampolgár már nincs közvetlen életveszélyben, és mellette van a családja." Helyszínen tartózkodik a barcelonai konzul is, a barcelonai főkonzulátus munkatársai pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot a hatóságokkal, valamint minden hozzátartozóval. A minisztérium szerint a rendőrség különleges egysége nyomoz az ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.