Putyin egy kisebb hadsereggel érkezik a nyár végén Budapestre

2017 június 30., péntek 4:05
193
Szijjártó Péter fogadja Vlagyimir Putyint a reptéren 2017. február 2-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A legmagasabb biztonsági készültség mellett várják Vlagyimir Putyint augusztus 28. és szeptember 3. között a budapesti cselgáncs-világbajnokságra, írja a Blikk. Az orosz elnök az egyik leggyakrabban hozzánk járó politikusnak számít, legutóbb idén február 2-án járt Budapesten. 

Biztonsági szempontból annyival lesz bonyolultabb a mostani helyzet, hogy az orosz elnök most egy tömegrendezvényen is részt vesz a Papp László Sportarénában, és nem csak a magyar kormánytagokkal barátkozik a Parlamentben. Ezért bombakeresők, mesterlövészek, elit egységek vigyáznak Putyinra, aki valószínűleg az éremátadásban is részt vesz.

A lap szerint a környéket  kutyákkal és speciális eszközökkel kutatják át. A hét évvel ezelőtti bécsi Eb-n harminc ember csak azért felelt, hogy megakadályozzon egy esetleges bombatámadást. Az útvonalon, amelyet az orosz elnök használ majd a városban, lehegesztik a csatornafedeleket, és a levegőből helikopter biztosítja a golyóálló autóját.

Az sporteseményre Orbán Hívta meg Putyint, aki egyébként a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség tiszteletbeli elnöke is. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt