Újra propagandával tapétázza ki az országot a kormány

POLITIKA
2017 június 30., 5:25
comments 190

A nemzeti konzultációban felmerült témák mentén új kampányt indít a kormány” - üzente meg Dömötör Csaba, a propagandaminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időkön keresztül.  Vagyis ennek részeként a kormány újra propagandaplakátokkal tapétázza ki az országot.

photo_camera Dömötör Csaba Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Dömötör Csaba közölte, hogy a kormány Orbán Viktor miniszterelnök által megfogalmazott fő üzenetek mentén indít „új tájékoztató akciót”. Péntek reggel a Kossut Rádióban már le is játszották az a apokaliptikus hangulatú spotot, aminek ugyanaz a vége, mint Orbán keddi beszédének, vagyis „Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén”.

Az nem derült ki, hogy ha már egyszer lezárult a Nemzeti Konzultációnak nevezett mozgósító kampány, már meg is köszönték a 99 százalékos egyetértést az erős és büszke plakátokkal, akkor miért van szükség a mostani újabb akcióra. Egyébként a kormány épp szerdán különített el 26 milliárd forintota tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó” kiadásokra. 

Dömötör Csaba a teljesen értelmetlen plakátolással kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy „a plakáttörvény vitájában volt olyan javaslat, amely a kormánynak is megtiltotta volna a plakátok közzétételét kampányidőszakon kívül. Ebbe a kormány bele is ment volna, és hajlandó lett volna önmérsékletet tanúsítani, ha ez az ára a burkolt pártfinanszírozás elleni fellépésnek. Az ellenzéki pártok azonban egységesen elvetették ezt az előterjesztést, így a kormány a jövőben is él majd a közterületi plakátolás lehetőségével”. Aztán ezt az önmérséklet a Fidesz új javaslatából valahogy teljesen kimaradt.

Az államtitkár szerint annyiban új helyzet a mostani, hogy most már minden szereplőre egyenlő feltételek vonatkoznak ezen a téren, ami azért eléggé sántít, hiszen a kormánynak annyi közpénz áll rendelkezésére, amennyit nem sajnál elkampányolni. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt