A török napilapok szerint Budapest Ankara oldalán áll a Törökországot bíráló EU-tagállamokkal szemben

politika
2017 július 01., 10:19
comments 177

Budapest Ankara oldalán áll a Törökországot bíráló EU-országokkal ellentétben - emelték ki a török lapok Orbán Viktor miniszterelnök ankarai látogatásának másnapján, szombaton.

A török napilapok beszámoltak arról, hogy Orbán Viktort Binali Yildirim török kormányfő és Tayyip Erdogan török elnök is barátságos fogadtatásban részesítette. A jó kedélyű találkozók hangulatát az újságcikkek fényképfelvételekkel támasztották alá.

Recep Tayyip Erdogan fogadja Orbán Viktort Ankarában 2017. június 30-án.
photo_camera Fotó: Kayhan Ozer/Anadolu Agency
photo_camera Fotó: KAYHAN OZER/Anadolu Agency

A fő kormánypárti napilap, a Sabah hangsúlyozta, hogy Orbánék mindig azt mondogatják az EU-ban, hogy Törökország védte és védi meg a menekültáradattól Európát, amelynek ezért szüksége van Ankarára.

Írtak arról is, hogy Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai török népszavazással elindult alkotmánymódosítás (ami végleg megszilárdítja az Erdogan által eddig építhetett diktatúrát) az elkövetkező időszakban sikerrel zárul, és ez még inkább megerősíti Törökországot Európa védelmében.

A Sabah nyomatékosította: Yildirim köszönetet mondott a magyar miniszterelnöknek azért, hogy Magyarország a tavaly július 15-ei katonai puccskísérlet éjszakáján „igaz barátként” támogatásáról biztosította a török kormányt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.