A britek többsége megtartaná az uniós állampolgárságot

külföld
2017 július 02., 06:23
comments 309
photo_camera Fotó: JULIEN WARNAND/AFP

A britek többsége inkább megtartaná az uniós állampolgárságát, ha egy mód van rá - derül ki a London School of Economics (LSE) friss felméréséből. A számok azt mutatják, hogy főleg a fiatalok prüszkölnek amiatt, hogy a Brexit megfosztja őket a szabad munkavállalás, utazás, tanulás lehetőségeitől Európában. 

A 18 és 24 év közöttiek 85 százaléka szeretné megtartani uniós állampolgárságát, és hasonlóan magas a szám a londoni britek körében: ott 80 százalék szeretne továbbra is az európai közösséghez tartozni 2019 után is. 

A mérések figyelmeztetést jelenthetnek az európai piacokról való teljes kivonulással járó "hard Brexitet" képviselő Theresa May brit miniszterelnöknek. 

A többség fizetni is hajlandó lenne azért, hogy megtartsa a csillagos útlevelet. A 2000 megkérdezett átlagosan akár 400 brit fontot, kb. 140 ezer forintot is kifizetne azért, hogy megőrizze eddigi európai jogait. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt