A britek többsége megtartaná az uniós állampolgárságot

külföld
2017 július 02., 06:23
comments 308
photo_camera Fotó: JULIEN WARNAND/AFP

A britek többsége inkább megtartaná az uniós állampolgárságát, ha egy mód van rá - derül ki a London School of Economics (LSE) friss felméréséből. A számok azt mutatják, hogy főleg a fiatalok prüszkölnek amiatt, hogy a Brexit megfosztja őket a szabad munkavállalás, utazás, tanulás lehetőségeitől Európában. 

A 18 és 24 év közöttiek 85 százaléka szeretné megtartani uniós állampolgárságát, és hasonlóan magas a szám a londoni britek körében: ott 80 százalék szeretne továbbra is az európai közösséghez tartozni 2019 után is. 

A mérések figyelmeztetést jelenthetnek az európai piacokról való teljes kivonulással járó "hard Brexitet" képviselő Theresa May brit miniszterelnöknek. 

A többség fizetni is hajlandó lenne azért, hogy megtartsa a csillagos útlevelet. A 2000 megkérdezett átlagosan akár 400 brit fontot, kb. 140 ezer forintot is kifizetne azért, hogy megőrizze eddigi európai jogait. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.