Ha jövőre is engedélyezik a Red Bull Air Race-t, a döntéshozók otthonánál fog zajongani állampolgárok egy csoportja

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Még órák lehetnek hátra a nyár legpusztítóbb budapesti eseményéből, a nyomorult Red Bull Air Race-ből, de van, aki már a jövő évi esemény miatt is aggódik. Teljes joggal, hiszen hiába ráfizetéses ez az egész őrület a fővárosnak, mégis újra és újra simán engedélyezik, hogy egy világmárka fillérekért megkapja Budapest belvárosát napokra, teljesen kikészítve mindenkit, aki a közelben kénytelen élni.

Facebookon indult most egy civil kezdeményezés, aminek felhívó szövege így szól: 

„Ha jövőre is engedélyt kap a Red Bull Air Race egy reptértől eltérő helyen, akkor flashmobot szervezünk, az engedélyt aláírók háza előtt 10 percenként fogunk hangzavart csinálni. A Red Bull-ról sem fogunk elfeledkezni, ha nem jelentik be, hogy elviszik a rendezvényt Budapest bevárosából, nyomás alá fogjuk helyezni a céget.”

Egyelőre egy maroknyi ember gyűlt csak össze az esemény falán, de végülis egy évük van arra, hogy tömeggé szerveződjenek. 

Disclaimer: Mivel két napja próbálok úgy létezni (és másfél órája próbálok úgy dolgozni), hogy közben félpercenként elbúg felettem egy gép irdatlan zajjal, személyesen is érintett vagyok a kérdésen.