Öngyilkos merénylő robbantott és ölt meg kilenc embert Damaszkuszban

Terrorizmus
2017 július 02., 09:48
comments 23
photo_camera Fotó: LOUAI BESHARA/AFP

Kilencen meghaltak, tizenöten megsérültek Damaszkusz keleti részében az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emigráns szervezet szerint - jelentette az MTI a Reutersre és az AFP-re hivatkozva. 

Az elkövető egy autóban robbantotta fel magát azok után, hogy a hatóságok bekerítették. A rendőröknek két másik robbantást sikerült megakadályozniuk és a detonátorokat a város határain kívül hatástalanították. 

Legutóbb március közepén volt súlyosabb robbantás a városban: akkor néhány napon belül két páros robbantás történt, összesen 104 ember halt meg. 

"A felkelők ugyan már évek óta tartják a Damaszkusz külső részéhez tartozó Dzsobar nevű kerületet, de az utóbbi években nem támadtak az Aszad elnök által kontrollált fővárosban. Ám amióta az elnök az orosz légierő segítségével elfoglalta Aleppót, egyre sűrűbben fordulnak elő támadások Damaszkuszban is" - írtuk a legutóbbi robbantás idején.

A városban sokáig humanitárius katasztrófa fenyegetett, drasztikus és visszatérő probléma a vízhiány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.