Az USA átengedheti az oroszoknak a lehetőséget, hogy döntsenek Aszad sorsáról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Foreign Policy három diplomáciai forrásra hivatkozva ír arról, hogy az amerikai külügyminiszter, Rex Tillerson a múlt héten azt mondta Antonio Guterres ENSZ-főtitkárának, hogy a szír elnök, Bassár el-Aszad sorsa az oroszok kezében van. 

Tillerson állítólag arról is beszélt, hogy a Szíriában indított amerikai csapások csak arra fókuszáltak, hogy megelőzzék vegyi fegyverek bevetését, és hogy védjék az ISIS ellen harcoló alakulatokat. 

Az Axios gyors elemzése szerint Tillerson szavai, illetve az FP-ben megjelent cikk üzenetértékűek: a Trump-kormány egyre növekvő hajlandóságára utalnak azzal kapcsolatban, hogy az oroszok kerüljenek a vezetőülésbe Szíriában. Tillerson korábban még egyértelműen arról beszélt, hogy Aszadnak mennie kell a vegyifegyveres támadás miatt. 

Tillerson pozíciója arra is utal, hogy a szír kormány politikai győztesként kerülhet ki a hat éve tartó polgárháborúból, írja még a Foreign Policy. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.