Az USA átengedheti az oroszoknak a lehetőséget, hogy döntsenek Aszad sorsáról

külföld
2017 július 03., 21:38
comments 67

A Foreign Policy három diplomáciai forrásra hivatkozva ír arról, hogy az amerikai külügyminiszter, Rex Tillerson a múlt héten azt mondta Antonio Guterres ENSZ-főtitkárának, hogy a szír elnök, Bassár el-Aszad sorsa az oroszok kezében van. 

Tillerson állítólag arról is beszélt, hogy a Szíriában indított amerikai csapások csak arra fókuszáltak, hogy megelőzzék vegyi fegyverek bevetését, és hogy védjék az ISIS ellen harcoló alakulatokat. 

Az Axios gyors elemzése szerint Tillerson szavai, illetve az FP-ben megjelent cikk üzenetértékűek: a Trump-kormány egyre növekvő hajlandóságára utalnak azzal kapcsolatban, hogy az oroszok kerüljenek a vezetőülésbe Szíriában. Tillerson korábban még egyértelműen arról beszélt, hogy Aszadnak mennie kell a vegyifegyveres támadás miatt. 

Tillerson pozíciója arra is utal, hogy a szír kormány politikai győztesként kerülhet ki a hat éve tartó polgárháborúból, írja még a Foreign Policy. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.