Hosszú Katinka válaszolni fog Pásztory Dórának

sport
2017 július 03., 14:06
comments 113

Június 30-án jelent meg a kétszeres paralimpiai bajnok, Pásztory Dóra nyílt levele, amit Hosszú Katinkának címzett. Pásztory kifogásolta, hogy Hosszúval nem lehet vitatkozni, mindig csak egyoldalúan kommunikál, majd arról írt, hogy Katinka és a FINA vitájáról érdemes lenne hosszasan, szélesebb körben beszélgetni. 

Mint írta, tiszteli és becsüli Hosszút, és azt az elképesztő munkát, amit a karrierjébe fektetett, majd így folytatta: 

"De elegem van a nyílt levelekből, abból, hogy soha nem láthatok vele élő interjút, lassan már tévés interjút sem, csak nyomtatott sajtóban megjelent cikket, ahol le lehet ellenőrizni a kérdéseket, és többszörösen át lehet írni a válaszokat. Elegem van a pletykákból, amelyek valóságtartalmáról egyszerűen nem lehet fogalmunk, mert nincs, aki feltehetné a kényes kérdéseket szemtől szembe. Elegem van, hogy összefogásra szólít fel, amikor neki szüksége van rá, de hallgat, amikor más érdekében kellene felszólalnia. Elegem van abból az elvakult imádatból, ami őt övezi, és amiért nem lehet beszélni az esetleges hibáiról, nem lehet kritizálni még akkor sem, ha azt nem bántó szándékkal teszi az ember, hanem azért, mert valami birizgálja az igazságérzetét."

Hétfőn kiderült, hogy az ügy itt még nem ért nyugvópontra, Hosszú ugyanis az Origónak mondta el, hogy látta Pásztory nyílt levelét, és már dolgozik a válaszon. 

Elmondta azt is, hogy meglepő, hogy külföldről is jöttek megkeresések a korábbi levelével kapcsolatban. 

„Nem úgy látom, hogy nekem kellene diktálni a FINA-va való megállapodás kidolgozásában.Egyelőre mindig sikerült jól betartanom azokat a határokat, amiket a konfliktusok felvállalása és a sportolói mivoltom jelent. A konfliktusok felvállalása nem ment az úszás kárára.”

– mondta el Hosszú, aki szerint biztosan kényelmesebb lett volna nem beleállni a konfliktusba a nemzetközi úszószövetséggel. Elmondta azt is, hogy hosszú távú problémáról van szó, sokszor tárgyaltak arról, hogyan lehetne versenyképesebbé tenni a Világkupa-sorozatot, de ezek nem jártak sikerrel, és szerinte a szabályváltoztatások csak rontottak a helyzeten. 

Azt is hozzátette, hogy ez a mostani vita nem egy negatív harc, mivel idővel pozitív lépések lesznek belőle. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.