Akár több pénz is lehetett az Arton széfjében, mint amennyit bevallottak a betöréskor

Június végén írta meg a 444, hogy április elején betörtek egy letelepedési kötvényeket forgalmazó céghez, az Arton Capitalhoz, ami többek között az arab országokban, Afrikában és Ázsia egyes részein árulta a magyar értékpapírokat. A hivatalos információk szerint egy számítógépet és 600 millió forint készpénzt vittek el, bár azóta más források erről azt mondták, hogy nagy része nem készpénz volt, hanem a rabló számára értéktelen váltó.

A Magyar Nemzet most arról ír, hogy az Arton könyvelésében igencsak furcsák a számok, így akár az is lehet, hogy az irodában 600 millió forintnál is több készpénz volt.

A lap ezt arra hivatkozva írja, hogy

a cég tavalyi beszámolójában 247 millió forintot tüntetett fel nyereségként, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal adatai szerint azonban a cégnek 2016-ban 172 ügyfele volt, ami közel 3,2 milliárd forintos bevételt jelent, csak a szolgáltatási díjból.

Ennek kevesebb mint 8 százalékát vallották tehát be nyereségként, ami iszonyatosan magas működési költségeket jelentene.

Az Arton egyik tulajdonosa és ügyvezetője, Balogh Radosztina egyébként Rogán Antal évfolyamtársa volt az egyetemen, és közös céget tart fenn a Nemzeti Otthonteremtési Közösség szervezőjeként elismert Central Nok Szervező Zrt. egyik tulajdonosával, Ötvös Gézával. (Magyar Nemzet)