Már exportáljuk is stadion- és sportcsarnoképítő szakértelmünket

Szijjártó Péter (középen) Szergej Gorkovval (b), a Vnyesekonombank titkosszolgálati múltú elnökével, a paksi atomerőműberuházás hitelezőjével Moszkvában, 2017. július 4-i látogatásán.Fotó: KKM/Szabó Árpád/MTI/MTVA

Szijjártó Péter szerint már tények is bizonyítják, hogy a kormány helyesen döntött, amikor a "józan ész és a kölcsönös tisztelet alapjára" helyete Oroszország-politikáját. Előbbi alatt a kereskedelmi kapcsolatok egy 17,5 milliárd forint értékű cseljabinszki sportcsarnok felépítésében is manifesztálódó bővülését értette, utóbbi alatt meg gondolom azt, hogy Magyarország milliárdos hiteleket vesz fel Oroszországtól, hogy abból oroszokkal építsen atomerőművet, és rendszeresen lobbizzon az Oroszországot Ukrajna részleges megszállása miatt sújtó szankciók feloldásáért.

De nézzük a tényeket is, amiket Szijjártó készségesen felsorolt. Egy év alatt 24 százalékkal bővült a magyar export, ami jól hangzik, míg el nem áruljuk, hogy ez összességében 125 millió dolláros bővülést jelent csupán. Szijjártó maga mondta, hogy a bővülés részben olyan beruházásoknak köszönhető, mint az oroszországi Tula megyében hárommilliárd forintos beruházással felépített takarmányraktár. Az 11 millió dollár. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.