Sebestyén Balázs nem használhatja a Reggeli Show nevet

2017 július 5., szerda 6:24
130

A műsorvezető nem használhatja a  Reggeli Show elnevezést és a műsor logóját sem, mert nagyon hasonló a ClassFM védjegyoltalom alatt álló Morning Showjához, írja az Index. Ugyanakkor a végzés ideiglenes.

A Class FM tulajdonosa, Michael McNutt védjegybitorlás miatt fordult bírósághoz, mivel a rádió Morning Show című műsorának műsorvezetői Reggeli Show néven viszik tovább a reggeli rádióműsort a Rádió1-en, ami McNutt szerint meglehetősen hasonlít a Class FM tulajdonához. 

A lap szerint Sebestyén Balázst azzal vádolták a keresetben, hogy a Morning Show minden részletét lemásolja a célja érdekében, és arra törekszik, hogy megtévessze a fogyasztókat és elhitesse velük, hogy a Reggeli Show azonos a Morning Show-val. 

A Class FM tulajdonosa szerint Sebestyén Balázs rosszhiszeműen próbálta megszerezni a nevet, és miután ez nem sikerült, lefordította a Morning Show-t Reggeli Show-ra.

A bírói indoklás szerint a Reggeli Show és Morning Show elnevezések közötti hasonlóság megtévesztheti a hallgatókat, ahogy a Reggeli Show grafikai elemei és logója, a sárga napocska is.

A lap megjegyzi, hogy nem valószínű, hogy az Andy Vajnához tartozó Rádió1 és Sebestyén Balázsék holnapról más néven jelentkeznének műsorukkal, hiszen a TV2  egy hasonló per után arról sem vett tudomást, hogy elvesztették a PaprikaTV és ChiliTV miatti védjegyvitát. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt