Lázár szerint Soros migrációs politikája miatt támadt rá a kormány a CEU-ra

2017 július 6., csütörtök 16:09
222

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter eléggé sokat beszélt a rendszeres csütörtöki sajtótájékoztatójának legfrissebb etapján Soros Györgyről, a legújabb kormányzati plakátkampánnyal kapcsolatban. Azt mondta, a plakátok nem Soros zsidó származását támadják, sőt, még csak nem is magát Sorost, hanem Soros menekültpolitikáját, hiszen azt a kormány veszélyesnek tartja.

A miniszter mindent a menekültpolitikában fennálló ellentétekre vezetett vissza, még a Soros által alapított CEU elleni kormányzati támadást is.

„Itt mi békében megvoltunk egymás mellett CEU – Fidesz-kormány az elmúlt években, a változás ebben akkor állt be, amikor Soros György egy programot hirdetett arra nézve, hogy Európa határait meg kell nyitni, és évente egymillió bevándorlót kell Európába behívni”

- idézte az Index a minisztert, aki később hozzátette, hogy Soros pénzügyi, gazdasági tevékenységei ellenére

„ő a CEU-t Magyarországon teljes egészében és nyugodtan üzemeltette és üzemeltethette.”

Korábban a kormányzati kommunikáció szöges ellentétben állt ezzel, azt mondták, a CEU elleni törvénynek semmi köze Soroshoz, a kormány egyszerűen tiszta helyzetet akar teremteni a felsőoktatásban.

Lázár később a 444 kérdéseire elismerte azt is, hogy talán tényleg nem a legszerencsésebb a Soros személyét támadó plakátok használata, ha már a kormány igazi üzenete nem is az, hogy Soros György gonosz, hanem az, hogy szerintük az EU-ba és Magyarországra nem szabad tömegesen bevándorlókat beengedni. Lázár szerint hibásan értelmezik az üzenetet azok, akik antiszemita indítékot feltételeznek, vagy akik antiszemita jelszavakkal firkálják össze a plakátokat, a kormány célja azonban a figyelemfelkeltés, és politikai kampányban amúgy sem szokatlan, hogy a politikai ellenfelek személyét helyezik előtérbe a pártok.

Azt Lázár érdemben nem tudta megmagyarázni, hogy ha a kormány üzenete igazából migrációs politikáról szól, akkor miért nincs a plakátokon egyetlen szó sem a migrációról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt