Lázár szerint Soros migrációs politikája miatt támadt rá a kormány a CEU-ra

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter eléggé sokat beszélt a rendszeres csütörtöki sajtótájékoztatójának legfrissebb etapján Soros Györgyről, a legújabb kormányzati plakátkampánnyal kapcsolatban. Azt mondta, a plakátok nem Soros zsidó származását támadják, sőt, még csak nem is magát Sorost, hanem Soros menekültpolitikáját, hiszen azt a kormány veszélyesnek tartja.

A miniszter mindent a menekültpolitikában fennálló ellentétekre vezetett vissza, még a Soros által alapított CEU elleni kormányzati támadást is.

„Itt mi békében megvoltunk egymás mellett CEU – Fidesz-kormány az elmúlt években, a változás ebben akkor állt be, amikor Soros György egy programot hirdetett arra nézve, hogy Európa határait meg kell nyitni, és évente egymillió bevándorlót kell Európába behívni”

- idézte az Index a minisztert, aki később hozzátette, hogy Soros pénzügyi, gazdasági tevékenységei ellenére

„ő a CEU-t Magyarországon teljes egészében és nyugodtan üzemeltette és üzemeltethette.”

Korábban a kormányzati kommunikáció szöges ellentétben állt ezzel, azt mondták, a CEU elleni törvénynek semmi köze Soroshoz, a kormány egyszerűen tiszta helyzetet akar teremteni a felsőoktatásban.

Lázár később a 444 kérdéseire elismerte azt is, hogy talán tényleg nem a legszerencsésebb a Soros személyét támadó plakátok használata, ha már a kormány igazi üzenete nem is az, hogy Soros György gonosz, hanem az, hogy szerintük az EU-ba és Magyarországra nem szabad tömegesen bevándorlókat beengedni. Lázár szerint hibásan értelmezik az üzenetet azok, akik antiszemita indítékot feltételeznek, vagy akik antiszemita jelszavakkal firkálják össze a plakátokat, a kormány célja azonban a figyelemfelkeltés, és politikai kampányban amúgy sem szokatlan, hogy a politikai ellenfelek személyét helyezik előtérbe a pártok.

Azt Lázár érdemben nem tudta megmagyarázni, hogy ha a kormány üzenete igazából migrációs politikáról szól, akkor miért nincs a plakátokon egyetlen szó sem a migrációról.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.