Lecserélték a TV2 programigazgatóját

A bebukott műsorok miatt nagy átalakítások zajlanak a Andy Vajna tévéjénél. A 24.hu szerint ez lehet az oka annak, hogy máris leváltották Ökrös Gergelyt, a TV2 tavaly kinevezett programigazgatóját. A lap úgy tudja, hogy a helyére Fischer Gábor kerül, aki mostanáig a TV2 Csoporthoz tartozó hét kábelcsatornának volt a programigazgatója. 

Megemlítik, hogy a TV2 idén tavaszi programkínálatában több műsorral is súlyos bukást szenvedett. Ráadásul a hirdetők által kiemelten figyelt 18-49-es korosztályban 2017 első félévében az RTL Klub 16,8 százalékos közönségarányával szemben a TV2 csak 9 százalékot tudott elérni a Nielsen Közönségmérés mérése szerint. 

Ezután Ökrös feladata a meglévő tévés márkák gondozása és az új műsorok és formátumok fejlesztésének irányítása lesz.

A lap szerint Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója azzal magyarázta a TV2 munkatársainak a változást, hogy a tévés piac fragmentációja és a csatornabővítés miatt a saját gyártású műsorok stratégiai fontosságúak a TV2 Csoport számára, ezért dedikált embert akartak kinevezni, aki a kreatív területek munkájáért felel.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.