Arton Capital: Nem mondunk semmit, de sok minden túlzás

2017 július 7., péntek 7:11
104

Először szólalt meg az Arton Capital, az a letelepedési kötvényekkel foglalkozó cég, amelynek Hajós utcai irodáját áprilisban kirabolták.

Mint korábban beszámoltunk róla, a rendőrség egészen elképesztő erőket mozgatott meg, minden embert kihallgattak, akik a telefonjuk szerint a betörés estéjén a környéken jártak. Mivel egy belvárosi utcáról van szó, ez rengeteg, ezernél is több embert jelentett.

A hírek szerint a betörők rengeteg pénzt vittek el (több mint félmilliárd forintnak megfelelő euróról szóltak a beszámolók), illetve elvittek egy szervert is, amelyen rajta volt a kötvény-üzlet teljes dokumentációja. 

Az Arton Capital most egy közleménnyel jelentkezett, ami szerint "a médiában megjelentek többsége spekulatív, téves és értéktelen". Továbbá "félrevezető, túlzó és téves".

A közlemény szerint "sem az ügyfelek befektetései, sem más készpénz nincsen az Arton csoport egyetlen helyi, illetve nemzetközi irodájában sem. Kihangsúlyozzuk, hogy ügyfeleink minden személyes információja jól védett". Azt ebből a szövegből nem lehet megállapítani, hogy csak most nem tartanak ilyen dolgokat az irodákban, vagy már az áprilisi betöréskor sem tartottak, illetve ha akkor se tartottak, akkor mit vittek el a Hajós utcából a betörők. Valami fontosat biztosan, hiszen a rendőrség különlegesen nagy nyomozásban van.

A betörés tényét viszont megerősítik: "nemrégiben betörtek az Arton Capital Hajós utcai irodájába Budapesten." Erről azért nem beszéltek, mert amíg a nyomozás tart, addig nem akarnak mondani semmit sem. 

Viszont beperelnek mindenkit, akiknek a cikkeit problémásnak érzik: "minden szükséges lépést meg fogunk tenni azokkal szemben, akik hamis információkkal jó hírnevünket sértik". 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt