Az ATV szerint Orbán kormánybiztossá nevezné ki Kósa Lajost

POLITIKA
2017 július 07., 07:32
comments 149

Az ATV egy magas rangú kormányzati forrásra hivatkozva azt írja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szeretné, ha Kósa Lajos lenne a Modern Városok program kormánybiztosa. Orbánnak a forrás szerint arra van szüksége, hogy egy „minden ahhoz szükséges tapasztalattal” felvértezett fideszes járja végig a jövő évi választások előtt az ország városait, így segítse a párt kampányát, ugyanis a Fidesz nagyon nem szeretne mandátumokat veszíteni a megyei jogú városokban.

Orbán szerint erre a feladatra Kósa a legalkalmasabb, és nincs is más jelöltje.

„Ebből még önkormányzati miniszteri poszt is lehet”

- értékelte az ATV forrása Kósa kilátásait egy ilyen kinevezés után.

Kósa Lajos jelenleg a Fidesz frakcióvezetője, ezt a posztot pedig nem tarthatná meg, ha kormánybiztossá neveznék ki. Az ATV forrása arról nem beszélt, ki lenne Kósa helyett a frakcióvezető. Az utóbbi 7 évben ezen a poszton Kósán kívül csak Lázár és Rogán szerzett tapasztalatot, ők pedig már miniszterek, így szintén nem lehetnek frakcióvezetők.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.