Az ATV szerint Orbán kormánybiztossá nevezné ki Kósa Lajost

Az ATV egy magas rangú kormányzati forrásra hivatkozva azt írja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szeretné, ha Kósa Lajos lenne a Modern Városok program kormánybiztosa. Orbánnak a forrás szerint arra van szüksége, hogy egy „minden ahhoz szükséges tapasztalattal” felvértezett fideszes járja végig a jövő évi választások előtt az ország városait, így segítse a párt kampányát, ugyanis a Fidesz nagyon nem szeretne mandátumokat veszíteni a megyei jogú városokban.

Orbán szerint erre a feladatra Kósa a legalkalmasabb, és nincs is más jelöltje.

„Ebből még önkormányzati miniszteri poszt is lehet”

- értékelte az ATV forrása Kósa kilátásait egy ilyen kinevezés után.

Kósa Lajos jelenleg a Fidesz frakcióvezetője, ezt a posztot pedig nem tarthatná meg, ha kormánybiztossá neveznék ki. Az ATV forrása arról nem beszélt, ki lenne Kósa helyett a frakcióvezető. Az utóbbi 7 évben ezen a poszton Kósán kívül csak Lázár és Rogán szerzett tapasztalatot, ők pedig már miniszterek, így szintén nem lehetnek frakcióvezetők.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.