Ön szavazna az LMP - Momentum - Együtt - Párbeszéd közös listájára?

A Medián friss kutatása szerint sokkal többen szavaznának az ellenzéki kis pártok szövetségére, mint ahány támogatója egyenként e pártoknak van.

A felmérés szerint a teljes lakosság 16 százaléka gondolkodna el azon, hogy az LMP - Momentum - Együtt - Párbeszéd pártok közös listájára szavazzon, ha egy ilyen lista létezne.

Ez körülbelül annyi ember, ahányan a Jobbikra szavaznának, és több, mint ahányan az MSZP-t támogatják (kb. 11%). A szocialista szavazók közel fele és még a jobbikosok 8 százaléka is elgondolkodna azon, hogy ezt a (képzeletbeli) listát támogassa.

Az olimpia ellenes népszavazási kezdeményezésnél együtt működött az LMP, az Együtt és a Párbeszéd a Momentummal.Fotó: Koszticsák Szilárd

E pártok összefogását Juhász Péter, az Együtt elnöke kezdeményezte Új Pólus néven. A Párbeszéd benne lenne, azonban az LMP és a Momentum is visszautasította a javaslatot.

Az MSZP egy általuk vezetett közös listát szeretne, de csak olyat, amelyen Gyurcsány Ferenc nincs rajta. A DK elvben egyezkedne a többi párttal, de csak ha Gyurcsány Ferenc is a listán van, ezt azonban rajtuk kívül senki sem akarja.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.