Ön szavazna az LMP - Momentum - Együtt - Párbeszéd közös listájára?

2017 július 7., péntek 13:31
573

A Medián friss kutatása szerint sokkal többen szavaznának az ellenzéki kis pártok szövetségére, mint ahány támogatója egyenként e pártoknak van.

A felmérés szerint a teljes lakosság 16 százaléka gondolkodna el azon, hogy az LMP - Momentum - Együtt - Párbeszéd pártok közös listájára szavazzon, ha egy ilyen lista létezne.

Ez körülbelül annyi ember, ahányan a Jobbikra szavaznának, és több, mint ahányan az MSZP-t támogatják (kb. 11%). A szocialista szavazók közel fele és még a jobbikosok 8 százaléka is elgondolkodna azon, hogy ezt a (képzeletbeli) listát támogassa.

Az olimpia ellenes népszavazási kezdeményezésnél együtt működött az LMP, az Együtt és a Párbeszéd a Momentummal. Fotó: Koszticsák Szilárd

E pártok összefogását Juhász Péter, az Együtt elnöke kezdeményezte Új Pólus néven. A Párbeszéd benne lenne, azonban az LMP és a Momentum is visszautasította a javaslatot.

Az MSZP egy általuk vezetett közös listát szeretne, de csak olyat, amelyen Gyurcsány Ferenc nincs rajta. A DK elvben egyezkedne a többi párttal, de csak ha Gyurcsány Ferenc is a listán van, ezt azonban rajtuk kívül senki sem akarja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt