Útépítésre kényszerült a rendőrség Csopakon

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Kerülőúttal oldotta meg a rendőrség az évtizedes csopaki útproblémáját, számolt be a Blikk.

A Balaton partján lévő településen van egy alparancsnoki továbbképző központja a rendőrségnek, amihez csak egyetlen bekötőút vezet. Az út viszont 15 méteren át egy olyan földterületen halad át, amely magántulajdonban van.

Amikor 2007-ben nagyszüleitől a mostani tulajdonos megörökölte az úttal átszelt földet, akkor perelni kezdte a rendőrséget, hogy fizessen a földje használatáért. Felajánlotta 10 millió forintért az út alatti földet, de ez a rendőrségnek sok volt. Havonta 200 ezer forint bérleti díjat is követelt, a bíróság azonban csak 5500 forintot ítélt meg nekik, ezt egyébként visszamenőleg a rendőrség ki is fizette.

A vita odáig fajult, hogy az utat a telek tulajdonosai lánccal lezárták az autók elől, így elvben a rendőrök csak gyalogszerrel mehettek volna továbbképezni magukat.

Végül a rendőrség megunta a patthelyzetet, és kikerülve a pereskedő földjét, egy kis kerülőutat épített magának. (Blikk)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.