Az izraeli nagykövet tiltakozik a Soros-plakátok ellen

politika
2017 július 08., 09:32

A Mazsihisz elnöke után Izrael budapesti nagykövete is tiltakozik a Soros Györgyöt szapuló kormányzati plakátok ellen. 

Az alábbi közleményt adta ki követség:

"Felszólítóm azokat, akik a mostani plakátkampányért felelősek, hogy gondolják át a következményeket. A történelmi tapasztalat alapján semmilyen előny nem származhat egy ilyen jellegű kampányból. Jelenleg  ez a kampány egy bizonyos személy politikai bírálatán túl nemcsak szomorú emlékeket idéz fel, de gyűlöletet és félelmet szít. Morális felelősségünk, hogy felemeljük a hangunkat és felszólítjuk az érintett hatóságokat, hogy éljenek hatalmukkal, és vessenek véget ennek az ördögi körnek.

Yossi Amrani
Nagykövet
Izraeli Nagykövetség"  

Heiszler Andrásnak, a Mazsihisz elnökének hasonló felszólítására Orbán Viktor azt válaszolta pénteken, hogy a Soros György elleni küzdelmében egy kis segítséget várna inkább a magyarországi zsidó közösségtől.

A vitatott plakátot több helyen antiszemita firkákkal csúfították el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.