Trump büszkén trollkodta szét a G20-at

külföldi
2017 július 09., 11:49
comments 171

A szokásoktól eltérve ugyan nem tartott sajtótájékoztatót, ahol lehetett volna tőle kérdezni bármit, de Twitteren végre megnyilvánult valamit Donald Trump a G20-találkozóról. Hatalmas siker!, írja, utalva arra, hogy elmagyarázta mindenkinek, milyen más kereskedelmi egyezményekre lenne szükség, mint amik most hatályban vannak.

link Forrás

Elég sok megfigyelő van más véleményen. Az USA több kérdésben is – éghajlatváltozás, kereskedelempolitika – elszigetelődött, és még Észak-Korea ügyében sem tudott semmit kicsikarni tárgyalópartnereitől.

Itt van például a mai nap váratlan sikervideója, ahol egy ausztrál riporter olvas be Trumpnak:

link Forrás

"Kellemetlen, magányos, fura figura volt ezen a találkozón, és a legtöbb vezető azon dolgozott, hogy megkerülje őt. Egyedül az érdekli, hogy beszéljenek róla, és egyáltalán nem érdekli, mi ezeknek a szavaknak a jelentése (...) felgyorsította az USA hanyatlását, így két autoriter ország, Oroszország és Kína fog diktálni a jövőben" – mondta többek között.

Trump Vlagyimir Putyinnal folyatatott találkozója pedig hatalmas siker volt – Putyinnak, hiszen elérte: hiába rendelt el támadást az amerikai választás ellen, semmilyen komolyabb kár nem érte ezért, sőt, valós súlya felett, igazi világpolitikai szereplőként köthetett alkukat Trumppal. Erről Trump, akinek segítésére irányultak az orosz erőfeszítések, ezt írta az imént:

link Forrás
link Forrás

"Kétszer is felvetettem Putyinnál a választásokba való beavatkozást, hevesen tagadott. Én már elmondtam a véleményemet. Kialkudtunk egy tűzszünetet Szíriában, ami életeket fog megmenteni. Eljött az idő, hogy továbblépjünk, és konstruktívan dolgozzunk együtt Oroszországgal!"

UPDATE: tovább twittel, most épp arról, hogy Putyinnal közösen szeretnének egy "feltörhetetlen" kiberbiztonsági egységet csinálni. Nincs meglepetés, továbbra is az orosz elnök az egyetlen ember a világon, akit Trump nem bírál nyilvánosan.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.