Trump büszkén trollkodta szét a G20-at

A szokásoktól eltérve ugyan nem tartott sajtótájékoztatót, ahol lehetett volna tőle kérdezni bármit, de Twitteren végre megnyilvánult valamit Donald Trump a G20-találkozóról. Hatalmas siker!, írja, utalva arra, hogy elmagyarázta mindenkinek, milyen más kereskedelmi egyezményekre lenne szükség, mint amik most hatályban vannak.

Elég sok megfigyelő van más véleményen. Az USA több kérdésben is – éghajlatváltozás, kereskedelempolitika – elszigetelődött, és még Észak-Korea ügyében sem tudott semmit kicsikarni tárgyalópartnereitől.

Itt van például a mai nap váratlan sikervideója, ahol egy ausztrál riporter olvas be Trumpnak:

"Kellemetlen, magányos, fura figura volt ezen a találkozón, és a legtöbb vezető azon dolgozott, hogy megkerülje őt. Egyedül az érdekli, hogy beszéljenek róla, és egyáltalán nem érdekli, mi ezeknek a szavaknak a jelentése (...) felgyorsította az USA hanyatlását, így két autoriter ország, Oroszország és Kína fog diktálni a jövőben" – mondta többek között.

Trump Vlagyimir Putyinnal folyatatott találkozója pedig hatalmas siker volt – Putyinnak, hiszen elérte: hiába rendelt el támadást az amerikai választás ellen, semmilyen komolyabb kár nem érte ezért, sőt, valós súlya felett, igazi világpolitikai szereplőként köthetett alkukat Trumppal. Erről Trump, akinek segítésére irányultak az orosz erőfeszítések, ezt írta az imént:

"Kétszer is felvetettem Putyinnál a választásokba való beavatkozást, hevesen tagadott. Én már elmondtam a véleményemet. Kialkudtunk egy tűzszünetet Szíriában, ami életeket fog megmenteni. Eljött az idő, hogy továbblépjünk, és konstruktívan dolgozzunk együtt Oroszországgal!"

UPDATE: tovább twittel, most épp arról, hogy Putyinnal közösen szeretnének egy "feltörhetetlen" kiberbiztonsági egységet csinálni. Nincs meglepetés, továbbra is az orosz elnök az egyetlen ember a világon, akit Trump nem bírál nyilvánosan.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.