A helyet bezárató Kocsis Máté pénzéből is jut egy kicsi az Auróra fenntartására

PÉNZ
2017 július 10., 13:12
comments 111

"Közvetve ugyan, de már személyesen Kocsis Máté polgármestertől is kaptunk adományt az Auróra fenntartására. Köszönjük a felajánlást Iványi Gábornak, iszonyatosan hálásak vagyunk mindenkinek, aki kisebb-nagyon összeggel támogat bennünket" 

- írja a Facebookon a józsefvárosi Auróra közössége. 

A helyet június végén záratta be Kocsis Máté polgármester, "közbiztonsági érdekre" hivatkozva, miután razzia során "kábítószergyanús" cuccokat foglaltak le 15 fiataltól. Az ellenőrzés: 14 órán keresztül tartott, és ipari kendert is zsákmányoltak a hatóságok.

link Forrás

Az Auróra közösségi helyként üzemel, italt nem mérnek, kiszolgálás nincs, adományokból tartják fenn magukat és a programokat. Ehhez nyújtott most segítséget Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, lelkész, volt SZDSZ-es képviselő, aki polgári pert és 300 ezer forint kártérítést nyert Kocsis Máté ellen, amiért hazugságokat állított róla különböző sajtótermékekben. Iványi a megítélt pénz egytizedét ajánlotta fel az Auróra közösségének. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.