Hillary Clintonról ígért dokumentumokat az orosz ügyvéd, akivel Trump fia, veje és kampánymenedzsere találkozott

bűnügy
2017 július 10., 04:15
comments 31

Miután kiderült, hogy Donald Trump amerikai elnök nagyobbik fia tavaly találkozott egy orosz ügyvédnővel, a New York Times azt is megírta, hogy az ügyvéd terhelő dokumentumokat ígért Hillary Clintonról, a Demokrata Párt elnökjelöltjéről. A találkozó a New York-i Trump-toronyban volt, de az ígért dokumentumokat a magát a Kremllel kapcsolatban állónak mondó Natalija Veszelnyickaja végül nem adta át.

A lap három, névtelenséget kérő fehér házi tanácsadóra hivatkozva ír a találkozóról. Eszerint a találkozó tavaly júniusban, két nappal azután történt, hogy Trump elnyerte a Republikánus Párt elnökjelöltségét, és részt vett rajta ifjabb Donald Trump mellett Paul Manafort, a Trump-kampány akkori menedzsere és Jared Kushner, Donald Trump veje is.

A lap idézett egy közleményből is, amiben ifjabb Donald Trump elismerte, hogy találkozott Natalija Veszelnyickajával. „Némi tréfálkozás után a nő közölte, hogy információi vannak Oroszországgal kapcsolatban álló személyekről, akik finanszírozták a Demokrata Országos Bizottságot, és támogatták Hillary Clintont” – közölte. Azt is hangsúlyozta, hogy Veszelnyickaja „kijelentései homályosak és kétértelműek” voltak, és „hamar világossá vált, hogy nincsenek érdemi információi”.

Jared Kushner és Donald Trump a Fehér Ház tornácán
photo_camera Jared Kushner és Donald Trump a Fehér Ház tornácán Fotó: Win McNamee/Getty Images

Az elnök jogászai közleményt adtak ki, ami szerint Trump nem vett részt a találkozón, és nem is tudott róla. Trump arról is posztolt a Twitterre, hogy keményen kikérdezte Putyint a választásra irányuló orosz befolyással kapcsolatban, de Putyin vehemensen tagadta, hogy történt volna ilyen, úgyhogy Trump úgy érzi, elmondta a véleményét az egészről. (MTI, New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.