A KDNP rendkívüli fővárosi közgyűlés összehívását akarja, hogy visszavonhassák Soros György díszpolgári címét

Közleményt adott ki a törpepárt az MTI-ben, miután a 444 kedd délelőtt megírta, hogy Soros György 2002 óta Budapest díszpolgára. 

A szöveg, amit a KDNP ifjúsági tagozatának (:D) vezetője, Nacsa Lőrinc jegyez, így hangzik: 

„A sajtóban látott napvilágot a hír, miszerint Soros György 2002 óta Budapest díszpolgára. A balliberális oldal akkor Demszky Gábor vezetésével emelte piedesztálra a pénzügyi spekulánst, ma Botka László szolgálja hűségesen. A baloldal most is Soros György tenyeréből eszik, aki épp Európa és Magyarország tönkretételén fáradozik. Szerintünk, fiatal kereszténydemokraták szerint, a korlátlan betelepítést átláthatatlan finanszírozású, magukat civilnek mondó szervezetekkel segítő milliárdos nem érdemli meg a díszpolgári címet, Magyarország erősödéséhez és megvédéséhez semmilyen módon nem járult hozzá, Budapest nem lehet hálás neki.

Kérjük a Fővárosi Közgyűlést, hogy még most a nyáron, rendkívüli közgyűlés keretében vonja vissza Soros György díszpolgári címét, vagy tegye semmissé az azt megítélő határozatot. Magyarország olyanoknak legyen hálás, akik segítettek neki, ne olyanoknak, aki ártanak.”