Álomgyilkosság 2.0: Magyarország lecsúszhat a 2028-as olimpiáról is

sport
2017 július 11., 16:15
comments 142

A 2024-es mellett a 2028-as nyári játékok rendezőjét is bejelenti szeptember 13-án a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

A NOB rendkívüli közgyűlésén kedden a tagok Lausanne-ban eldöntötték, hogy egyszerre ítélik oda a két olimpia rendezésének jogát a szervezet szeptember 13. és 17. között esedékes 130. kongresszusán Limában.

A 2024-es játékok lebonyolítására Párizs és Los Angeles pályázik. A 2024-es versengésben alulmaradt városnak jelentkeznie kell 2028-ra, és ha egyikük sem érdeklődik az utóbbi olimpia iránt, akkor csak a 2024-es helyszín derül ki Peruban.

Jelenleg úgy fest a helyzeht, hogy a Los Angeles-i szervezők már jelezték, hogy a várost érdekli a 2028-as rendezés is, ezért könnyen elképzelhető, hogy tényleg egyszerre két olimpia helyszíne dől el szeptemberben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.