Kövér László: A tolerancia, a másság elviselésének képessége olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie

Súlyos időkapszula kering az interneten: egy felvétel az 1993-as budapesti Liberális Internacionálé idejéből, amikor Kövér László beszél arról, hogy mit is jelent liberálisnak lenni, milyen eszmei értékek jellemzik ezeket az embereket, hogyan fér össze a liberalizmus és a nemzeti gondolkodás. 

Nem is az a durva, hogy mind a Fidesz, mind Kövér László mekkorát fordult azóta politikailag. 24 év azért sok idő, nem ritka, hogy valakinek ennyi idő alatt átformálódjon a világnézete. Inkább az a szellemi mélyrepülés megdöbbentő, ami a mai liberálisfaló-alufóliasisakos Kövér Lászlót elválasztja fiatalkori önmagától. 

Az a pillanat, amikor például arról beszél, hogy a tolerancia, a türelem, a másság elviselésének képessége az egyik olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie, az 24 év távlatából inkább csak egy rossz viccnek tűnik. 

A rövid videó végén felbukkan Orbán Viktor is, aki elmondja, hogy nyugalomra, önmérsékletre van szüksége most az országnak, hiszen a választások közeledtével egyre idegesebb a közhangulat. És Magyarországon nagyon nagy romboló hatása lehet egy elhibázott kampánynak. A Fidesz ezt szeretné elkerülni, olyan kampányt akarnak, mely végén a parlamentbe bekerülő pártok normálisan együtt tudnak majd dolgozni egymással. 

Ehhez inkább nem is írunk már semmit. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.