Kövér László: A tolerancia, a másság elviselésének képessége olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie

POLITIKA
2017 július 11., 20:39
comments 198

Súlyos időkapszula kering az interneten: egy felvétel az 1993-as budapesti Liberális Internacionálé idejéből, amikor Kövér László beszél arról, hogy mit is jelent liberálisnak lenni, milyen eszmei értékek jellemzik ezeket az embereket, hogyan fér össze a liberalizmus és a nemzeti gondolkodás. 

link Forrás

Nem is az a durva, hogy mind a Fidesz, mind Kövér László mekkorát fordult azóta politikailag. 24 év azért sok idő, nem ritka, hogy valakinek ennyi idő alatt átformálódjon a világnézete. Inkább az a szellemi mélyrepülés megdöbbentő, ami a mai liberálisfaló-alufóliasisakos Kövér Lászlót elválasztja fiatalkori önmagától. 

Az a pillanat, amikor például arról beszél, hogy a tolerancia, a türelem, a másság elviselésének képessége az egyik olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie, az 24 év távlatából inkább csak egy rossz viccnek tűnik. 

A rövid videó végén felbukkan Orbán Viktor is, aki elmondja, hogy nyugalomra, önmérsékletre van szüksége most az országnak, hiszen a választások közeledtével egyre idegesebb a közhangulat. És Magyarországon nagyon nagy romboló hatása lehet egy elhibázott kampánynak. A Fidesz ezt szeretné elkerülni, olyan kampányt akarnak, mely végén a parlamentbe bekerülő pártok normálisan együtt tudnak majd dolgozni egymással. 

Ehhez inkább nem is írunk már semmit. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.