Kövér László: A tolerancia, a másság elviselésének képessége olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Súlyos időkapszula kering az interneten: egy felvétel az 1993-as budapesti Liberális Internacionálé idejéből, amikor Kövér László beszél arról, hogy mit is jelent liberálisnak lenni, milyen eszmei értékek jellemzik ezeket az embereket, hogyan fér össze a liberalizmus és a nemzeti gondolkodás. 

Nem is az a durva, hogy mind a Fidesz, mind Kövér László mekkorát fordult azóta politikailag. 24 év azért sok idő, nem ritka, hogy valakinek ennyi idő alatt átformálódjon a világnézete. Inkább az a szellemi mélyrepülés megdöbbentő, ami a mai liberálisfaló-alufóliasisakos Kövér Lászlót elválasztja fiatalkori önmagától. 

Az a pillanat, amikor például arról beszél, hogy a tolerancia, a türelem, a másság elviselésének képessége az egyik olyan alapérték, amit egy igazi liberálisnak nem szabad elfelejtenie, az 24 év távlatából inkább csak egy rossz viccnek tűnik. 

A rövid videó végén felbukkan Orbán Viktor is, aki elmondja, hogy nyugalomra, önmérsékletre van szüksége most az országnak, hiszen a választások közeledtével egyre idegesebb a közhangulat. És Magyarországon nagyon nagy romboló hatása lehet egy elhibázott kampánynak. A Fidesz ezt szeretné elkerülni, olyan kampányt akarnak, mely végén a parlamentbe bekerülő pártok normálisan együtt tudnak majd dolgozni egymással. 

Ehhez inkább nem is írunk már semmit. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.