Több száz teve lehetett a katari diplomáciai válság áldozata

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Katari hírforrások szerint a több száz állat akkor halt meg, miközben át kellett szelniük egy sivatagot. Június elején jelentették be az Öböl menti országok, hogy megszakítanak minden diplomáciai és gazdasági kapcsolatot Katarral, mert szerintük az apró olajmonarchia Iránnal szövetkezik és a terrorizmust támogatja. 

A súlyos diplomáciai válságnak lett az egyik következménye, hogy a környező országokból kiutasították a katari tevepásztorokat csordáikkal együtt. Számos katari pásztor legeltette az év jelentős részén a szomszédos országokban tevéit, mivel ott sokkal nagyobb területek álltak rendelkezésre. 

Eltérő becslések vannak arról, hogy pontosan hány tevét is utasítottak ki a környező országokból, a számok 12 ezer és 25 ezer között mozognak. Az viszont a katari beszámolók alapján elmondható, hogy több száz állat nem élte túl a diplomáciai krízist. 

A problémát az is súlyosbította, hogy a határokon csak napi pár száz tevét engedtek át, a többi állatot óriási csordákba terelték össze. A pásztoroknak állítólag napjaik mentek el azzal, hogy azonosítsák a saját állataikat. 

Szaúd-Arábiából visszatérő tevepásztorok arról számoltak be, hogy legalább száz tevetetemet láttak útközben hazafelé. Ugyanígy sok bárány is elesett. 

A határ katari oldalán a környezetvédelmi minisztérium munkatársai várták a tevéket, vízzel és élelemmel. (Independent)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.